sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reacția LPF după meciul Sepsi-FCU Craiova: „Suntem interesați ca jocurile să se dispute pe teren”

Liga Profesionistă de Fotbal a reacționat, prin vocea lui Justin Ștefan, în urma incidentelor de la meciul Sepsi – FCU Craiova. Partida a fost întreruptă în minutul 25, din cauza scandărilor xenofobe. Ulterior, arbitrul a oprit meciul definitiv. Urmează ca rezultatul să fie dictat de comisii.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal a mai declarat că decizia arbitrului Andrei Chivulete a fost luată conform regulamentului.

În momentul de față, în urma acestui incident, se vor întocmi rapoartele observatorului, ale arbitrului, vor ajunge la Comisia de Disciplină, iar acolo se va lua o decizie. Regulamentar, arbitrul are acoperire. Un astfel de demers nu rezolvă însă problema rasismului, a xenofobiei. Ca organizator al competiției, suntem interesați ca jocurile să se dispute pe teren.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se ajunge la această consecință care e dezastruoasă din multe puncte de vedere. Imaginea fotbalului românesc, a echipelor, a Federației, a Ligii și așa mai departe. Cu siguranță că ar fi fost probleme pe zona de evacuare. În măsura în care arbitrul a întrerupt meciul 10 minute, în tot acest timp, împreună cu jandarmii poți să discuți despre evacuare și să faci asta.

Categoric că nu rezolvai însă problema. Mai departe, trebuie să salvăm meciul de fotbal. Când avem un stadion cu 30.000 de locuri, măsura devine greu de făcut. Trebuie luată o măsură pentru ambele părți. S-a creat un precedent. De acum înainte va trebui să existe o astfel de decizie la toate cazurile de acest fel, altfel arbitrul va fi criticat.

Chiar dacă regulamentul e așa cum e, dacă în acele 10 minute poți să îndepărtezi lucrurile nedorite, atunci meciul poate continua. Faptul că nu suntem violenți fizic, nu înseamnă că nu suntem violenți verbal. Există acoperire pentru arbitru din punct de vedere al regulamentului. Clubul în cauză s-ar putea să se trezească cu o sancțiune de pe urma suporterilor”, a spus Justin Ștefan, la Digi Sport Special.

Politica