Mehedinți. Cetățean danez, încătușat după ce ar fi introdus în țară droguri de mare risc

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, au prins un bărbat, cetățean danez, bănuit de introducerea în țară de droguri de risc și mare risc, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, distrugere și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, potrivit orsova24.ro.

„La data de 26 ianuarie 2023, în timpul controlului efectuat la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier II, Colonia Porțile de Fier II, în momentul trecerii frontierei de stat în România, persoana bănuită ar fi accelerat și trecut prin bariera aferentă liniei a doua de control, pe care a distrus-o, după ce, asupra sa, au fost descoperite substanțe a căror introducere pe teritoriul României este interzisă.

Acesta a fost urmărit de polițiștii de frontieră și blocat, în cele din urmă, în trafic, în localitatea Șimian, de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma testării bărbatului de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier, acesta a fost depistat pozitiv la cocaină. În urma controlului autoturismului condus de bănuit, au fost descoperite 165 de comprimate care conțin ca substanță activă Alprazolam și 697 de comprimate care conţin ca substanţă activă Oxicodonă.

La data de 27 ianuarie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea, 24 de ore, a cetățeanului danez, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc şi mare risc, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, distrugere și conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus măsura arestării preventive a bărbatului, pentru 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, polițiștilor de frontieră și polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, potrivit sursei citate.

Populare

Recomandări

Mehedinți: Hoț de motorină prins în flagrant de către jandarmi

Jandarmii mehedințeni au prins un bărbat la furat de...

Vâlcea. S-au încheiat lucrările la podul peste Râul Cerna, de pe DN 65C

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova (DRDP) a...

Finlanda oferă vacanțe gratuite ca să-i învețe pe oameni cum să fie fericiți

Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din...