sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șoferi români de autocar trimiși să se culce, după un control pe autostradă, în Germania

Doi şoferi români, care conduceau un autocar cu 42 de pasageri, au fost opriţi de poliţişii din Germania pe autostradă. După ce au constatat că se aflau în trafic de zeci de ore, agenţii i-au amendat pe cei doi şi i-au obligat să se culce.

Cei doi şoferi români, care se îndreptau spre Franţa, au fost opriţi de poliţiştii din Germania pe autostradă.

Agenții rutieri au consultat documentele celor doi și au descoperit că aceștia făcuseră o pauză de doar trei ore după un drum din Franța în România, înainte de a pleca din nou spre Franța. În urma controlului, autocarul a fost direcționat până la o stație de camioane, în apropiere de Grünstadt, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Practic, spune poliția germană, cei doi șoferi români nu făcuseră pauză suficient cât să plece din nou la drum și erau pe șosea, nonstop, de 30 de ore. Astfel, șoferii au fost trimiși, mai întâi, să se odihnească înainte de a li se permite să continue călătoria cu pasagerii lor, scrie site-ul televiziunii regionale Südwestrundfunk.

De asemenea, poliția germană le-a aplicat amenzi atât lor, cât și companiei de transport la care sunt angajați.

Un caz similar a fost descoperit pe 11 noiembrie 2022. Un pasager dintr-un autocar din Europa de Est a informat un cunoscut că se temea pentru siguranța lui. Autocarul în care se afla era pe drum fără oprire de trei zile. Așa că a fost oprit și verificat la Grünstadt.

În autocar se aflau 71 de pasageri și trei șoferi, care conduceau pe rând. Șoferii făcuseră pauze, dar după ce polițiștii i-au chestionat pe pasageri, a fost clar că nu erau corecte. Pe deasupra, cei trei șoferi nu aveau permis de conducere autocare. Au fost deschise dosare penale și șoferi de autocar înlocuitori pentru cei trei au fost nevoiți să vină să preia vehiculul.

Două săptămâni mai târziu, poliția de autostrăzi a oprit din nou un autocar de la aceeași companie. Și în acest caz, șoferii făcuseră prea puține pauze, iar permisele pentru transport călători lipseau. Aceeași companie de transport a fost prinsă din nou, de data aceasta însă în zona Karlsruhe.

Poliția vrea să continue controalele și în februarie.


Politica