joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii trebuie să recupereze ziua de 2 iunie, declarată liberă de Guvern, până în 30 iunie

Elevii pot recupera ziua liberă de 2 iunie 2023 până în data de 30 iunie, potrivit Hotărârii de Guvern aprobate în ultima ședință din 2022, pentru a crea așa numita punte pentru o mini-vacanță de ziua Copilului pe 1 Iunie.

Ministerul Educației precizează pentru Edupedu.ro că “recuperarea se poate face și în avans, adică înainte de ziua de 2 iunie și până la data de 30 iunie, dar nu în mod strict între 2 iunie-30 iunie”. De precizat, școlile nu sunt obligate să raporteze dacă au recuperat zilele libere acordate de stat și nici nu există o procedură clară care să stabilească modul în care se recuperează.

La întrebarea explicită a Edupedu.ro dacă școlile pot recupera în timpul vacanței de vară ziua decisă liberă de Guvernul Ciucă, reprezentanții Ministerului Educației au evitat un răspuns clar și au reluat ce scrie deja în Hotărârea de Guvern: “Recuperarea se poate face până la data de 30 iunie (nu în mod strict 2 iunie – 30 iunie)”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prima săptămână după vacanță, Ministerul Educației va transmite către inspectoratele școlare județene o informare cu scopul de a avea în vedere necesitatea elaborării unui program de recuperare la nivelul fiecărei unități de învățământ. Acesta va fi adus la cunoștința tuturor celor vizați, potrivit răspunsului transmis de Minister catre Edupedu.ro.

Reamintim că, Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 28 decembrie, Hotărârea privind acordarea de zile libere legale, altele decât cele de sărbătoare legală pentru 2023 prin care va acorda bugetarilor, în anul următor, încă trei zile libere: 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august.

Două dintre acestea, 23 ianuarie și 2 iunie afectează anul școlar pentru că pică în perioade în care sunt cursuri. Zilele vor fi decretate drept zile libere pentru toți angajații din sectorul bugetar, inclusiv pentru cadrele didactice și personalul din școli.

Concret, noile „mini-concedii” din perioada cursurilor anului școlar 2022-2023 vor fi următoarele:

  • sâmbătă 21 ianuarie – marți 24 ianuarie 2023, cu recuperare până în 28 februarie
  • joi 1 iunie – duminică 4 iunie 2023, cu recuperare până în 30 iunie 2023

Politica