joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Recensământ: Numărul analfabeților a scăzut puternic

143.600 de persoane sunt analfabete în România în anul 2022, în scădere puternică față de numărul de 245.400 persoane analfabete în 2011, potrivit rezultatelor provizorii ale recensământului făcute publice vineri de INS.

În ceea ce privește nivelul educației, datele arată o creștere la nivelul superior și nivelul mediu.

Astfel, din totalul populației rezidente, 43,5% de persoane au nivel mediu de educație (postliceal, liceal, profesional sau tehnic de maiștri) în creștere de la 41,4% cu un deceniu în urmă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, populația cu nivel superior de educație e în proporție de 16%, în creștere de la 14,4% acum un deceniu, scrie g4media.ro

În ceea ce privește populația cu nivel scăzut de educație (primar, gimnazial sau fără școală absolvită), aceasta a ajuns la 40,5%, în scădere semnificativă de la 44,2% în urmă cu un deceniu.

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat vineri rezultatele provizorii ale recensământului populației și locuințelor derulat în acest an. Președintele Institutului Național de Statistică (INS), Tudorel Andrei, a anunțat deja că populația aflată pe teritoriul României este de aproximativ 19 milioane, cu un milion mai puțin decât la recensământul din 2011.

Politica