Gorj. Peste 300 de copii s-au prezentat la spital

În perioada 21-27 decembrie, la Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au ajuns 307 copii cu diverse afecțiuni respiratorii (pneumonii, viroze și bronșiolite), dar și cu afecțiuni digestive, iar o parte dintre ei au avut nevoie de internare. 

În aceeași perioadă, în secția de pediatrie au fost internați 40 de copii. Cei mai mulți dintre ei au fost diagnosticați cu boală pulmonară interstițială. Insuficiențele respiratorii acute au afectat în mare parte copiii foarte mici, de la câteva săptămâni la mai puțin de 6 luni.

Anul acesta, 37 de copii au petrecut Crăciunul în spital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și cinci ani, a declarat Mihaela Floroiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, care a ținut să precizeze că severitatea afecțiunilor respiratorii a crescut în ultima perioadă, foarte mulți dintre micuții pacienți având nevoie de oxigenoterapie.

În decembrie s-au înregistrat mai multe viroze respiratorii comparativ cu lunile trecute, schimbarea vremii având efecte negative asupra sănătății celor mici.

Medicii îi sfătuiesc pe părinți să evite zonele aglomerate, dar și contactul cu persoanele răcite.

Iulia Popa

Populare

Recomandări

Protest cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneţia

Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru...