vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Părinții, din nou revoltați: „E linia de lux pentru șpagă”

Luna aceasta, pe grupurile de părinți sunt dezbătute constant părerile legate de cadourile pentru profesori. Unii sunt de părere că cei mici trebuie să le ofere cadrelor didactice cadouri simbolice, iar alții consideră că lucrurile de valoarea ar fi mult mai potrivite. 

O profesoară a profitat de ocazie și și-a deschis un mic business. Potrivit unei postări publicate de o mămică pe un grup de Facebook, un cadru didactic a creat un „set cadou pentru profesoare”, de lux, care îi poartă chiar și numele, potrivit digifm.ro

„Când credeam că le-am văzut pe toate, aflu că un magazin online vinde linia de lux pentru șpagă către profesoare pe care un cadru didactic din România a ales să-și pună numele. A patentat pachetul cadou în școli – varianta șpaga de lux. Nu mai merge cu simbolic, din suflet, bla bla. Trebuie cu foițe de aur, cutie cadou premium dacă ai “profesoare pretențioase și elegante”. Cu alte cuvinte, restul sunt cam fraiere. Nu sunt doamne care se respectă. Și vine și concluzia: acestea sunt “exemple și modele de exigență”. Exigență la ce? La cadourile pe care le primesc. Mie nu îmi vine să cred că citesc așa ceva, că există la vânzare așa ceva fără vreo jenă și cu lipsa unui minim de decență. Etica? Ce ironie…Cadoul este mai scump decât alocația unui copil/lună, dar nu este ca și când nu știam că ar fi de preferat să meargă la școală copiii cuminți, deștepți și din familii cu situație financiară bună”, a scris femeia pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mămica a postat alături de mesaj și o fotografie cu produsul expus pe site.

Descrierea „setului cadou” spune: „Setul cadou pentru profesoare „Lady Teacher” by Claudia Chiru este un cadou creat pentru profesoarele pretențioase și elegante. Un cadou dedicat cadrelor didactice care sunt mai mult decât profesori – sunt mentori, susținători și exemple și modele de exigență. Un dar perfect pentru profesoarele organizate, care conține cel mai important și util instrument de care are nevoie orice cadru didactic în activitatea sa – Agenda Profesorului. 

Setul cadou de absolvire pentru profesoare conține:

  • Agenda profesorului -Wonder Teacher
  • Ciocolată White Chocolate with Strowberry Champagne -Love Cocoa
  • Mini șampanie Blue Nun Gold cu fulgi de foiță de aur de 24K
  • Cutie cadou premium WanderBox”. 

Postarea a strâns sute de comentarii:

”Mulți dintre cei care ne dau azi lecții despre educație sunt „mânați în luptă” de diverse interese personale, sper să se vadă asta cât de curând”

”Mi se pare cam ieftin. O Tovarasa merita mai mult. Poate doua seturi?! Ar mai merge…Acum pe bune: cred ca asta e cadou pentru Fundul Hertzii, incolo dupa padure… pai cu 236 de lei se prezinta lumea?! Pe miloaga?! Pai noi strangeam cate 100-150 de lei de om, la 36 de copii in clasa…. Din care se luau un cadoutz mic si de restul voucher sau bani in plic. Cred ca se duce scoala de rapa urgent in ritmul asta. Nu se poate face performanta cu 236 de lei!”

”Si pentru domnii profesori nimic? Asta e discriminare”

”incredibil, băi, unde s-a ajuns, iar Ministerul Educației – România doarme, efectiv doarme și devine complice la asa ceva. Ireal!”

Politica