Bani pentru Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița

Ajutor de 5 milioane de euro pentru Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobrița, Gorj. Finanțarea a fost obținută prin PNRR.

În unitatea medicală, încălzirea se face după un program bine stabilit pentru a asigura confortul pacienților. Însă facturile sunt destul de mari și aici, chiar dacă tariful este plafonat și se merge după acest program de încălzire. 

„Ultima factură la gaze a fost de 100.000 de lei și în mod sigur va crește când va veni gerul. Noi încălzim tot spitalul pentru că avem circuite speciale pentru pacienți și nu putem opri căldura sau să grupăm bolnavii”, a declarat managerul Ion Ciochină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cum vor fi investiți cei 5 milioane de euro destinați creșterii eficienți energetice a spitalului? 

Vor fi amplasate mai multe panouri fotovoltaice, se vor reface instalațiile de căldură, vor fi instalate pompe de căldură care să ofere confort atât vara, cât și iarna.

De asemenea, este nevoie să se înlocuiască tâmplăria, să se refacă termoizolația, iar iluminatul va fi pe led.

Prin acest program finanțat prin PNRR, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobrița va beneficia și de două stații de încărcare electrică, a mai precizat managerul unității medicale.

Iulia Popa

Foto: Facebook

Populare

Recomandări

Protest cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneţia

Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru...