Zeci de reprezentanți PES activists România, mobilizați în fața sediului Consiliului UE

„Au susținut mereu dreptul țării noastre de a adera la spațiul Schengen”

Zeci de reprezentanți ai PES activists România, veniți din toată România şi din diaspora, s-au mobilizat miercuri, 7 decembrie, în fața sediului Consiliului UE, pentru a transmite mesajele lor de susținere pentru aderarea României la spațiul Schengen, în contextul în care, chiar în respectiva instituție se va adopta decizia privind aderarea țării, în cursul zilei de joi, 8 decembrie. Județul Dolj a fost reprezentat la această acțiune de europarlamentarul Claudiu Manda dar si de președintele PES activists Dolj, Stelian Bărăgan.

Acțiunea organizată de militanții pro-europeni ai Partidului Social Democrat a avut ca menire să arate, încă o dată, susținerea românilor pentru acest obiectiv important pentru România, mai ales că miercuri, subiectul a fost discutat de către ambasadorii statelor membre în ședința pregătitoare a Consiliului Justiție și Afaceri Interne ce va avea loc mâine.

„Partidul Social Democrat şi militanții PES activists România au susținut mereu dreptul țării noastre de a adera la spațiul Schengen, iar familia noastră social-democrată europeană a sprijinit fără echivoc România. Toate demersurile noastre au fost realizate în echipă împreună cu toți colegii europarlamentari, iar colegul meu din Dolj, Claudiu Manda, a jucat un rol important în toate aceste acțiuni.

Prin această acțiune am dorit să arătăm, încă o dată, importanța acestui vot atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, dar şi mizele unui răspuns negativ. Guvernanții de dreapta din Austria trebuie să înțeleagă impactul şi costurile acestor frâne politice puse proiectului european, întrucât un vot negativ subminează încrederea în solidaritatea și unitatea europeană.

În acest context, alături de întreaga echipă PES activists România, printre care și liderul PES activists Dolj, prin persoana domnului Stelian Bărăgan, am reușit să promovăm în fața Consiliului UE şi a Comisiei Europene mesajele pro-europene privind aderarea la spațiul Schengen, în toate limbile Uniunii Europene, pentru a arăta susținerea românilor pentru acest obiectiv.

Acest demers a venit ca o continuare a unui program complex inițiat și dezvoltat la nivelul echipei PES activists din județul Dolj, care a reușit să reunească un număr susținut de opinii pro-europene din partea locuitorilor regiunii S-V Oltenia. Întregul program a fost coordonat de Președintele PES activists Dolj – Stelian Bărăgan a cărei implicare activă și participativă reprezintă pentru noi un aport semnificativ la demersurile inițiate.

Acțiunea este cu atât mai relevantă cu cât astăzi aniversăm 22 de ani de la semnarea și proclamarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene prin care au fost clarificate drepturile personale, civice, politice, economice și sociale ale europenilor, iar noi considerăm accederea la spațiul Schengen un drept al românilor”, a declarat coordonatorul PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

La începutul acestui an, PES activists România a continuat, cu sprijinul Partidului Social Democrat, campania privind aderarea României la spațiul Schengen #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care au fost contactați direct decidenții europeni care pot influența decizia şi au fost colectate şi transmise reprezentanților din Consiliul Justiție și Afaceri Interne zeci de mii de mesaje de susținere a acestui obiectiv din partea românilor.

Populare

Recomandări

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...