vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Râmnicu Vâlcea. Încă 5 blocuri reabilitate termic

Primăria Râmnicu Vâlcea a reușit reabilitarea termică a încă 5 blocuri de locuințe. Investiția a depășit suma de 8 milioane de lei. Patru din cele 5 blocuri sunt în cartierul Petrișor, iar unul în cartierul Ostroveni.

„Printr-o conferință de presă susținută joi, 8 decembrie, de administratorul public Eusebiu Vețeleanu, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a anunțat finalizarea proiectului “Reabilitare termică a blocurilor de locuințe P9, C12, P2, P6, P8” – cod SMIS 121021, finanţat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri Rezidențiale. Valoarea totală a proiectului a fost de 8.321.385,78 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile a fost de 3.762.309,30 lei, valoarea contribuției europene (FEDR) fiind de 3.197.962,90 lei. Proiectul a avut ca obiectiv specific creșterea eficienței energetice a celor 5 blocuri de locuințe (patru din cartierul Petrișor și al cincilea din cartierul Ostroveni), totalizând 324 de apartamente și garsoniere, cu rezultat în scăderea gazelor cu efect de seră, a consumului de energie primară și (cu 40%) a consumului specific de energie pentru încălzire”, potrivit reprezentanților Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Potriviti reprezentanților Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (ADR), Primăria Râmnicu Vâlcea mai are în derulare două proiecte care vizează 15 imobile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Din cele opt proiecte pentru reabilitarea termică a 46 de blocuri, finanțate în cadrul #Regio 2014-2020, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea mai are în derulare doar două proiecte care vizează 15 imobile”, au spus reprezentanții ADR.

Politica