”D-na Kovesi, te rugăm să faci o vizită de lucru la Viena!”. Românii au luat cu asalt pagina de Facebook a cancelarului austriac

Anunțul Austriei că se opune aderării României la spațiul Schengen a atras sute de comentarii critice pe pagina de Facebook a ambasadei de la București, dar și pe cea a cancelarului austriac Karl Nehammer.

Pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei în România curg reacțiile față de decizia acestei țări de a bloca intrarea României în spațiul european de liberă circulație.

 • „Am studiat presa cu atenție maximă ca să înțeleg câți din migranții pe care i-a depistat Austria au ajuns acolo din cauza că România nu își securizează frontierele și în ciuda faptului că inițial nu am avut deloc încredere în autoritățile române, motivele invocate nu mă conving absolut deloc. Ba chiar dimpotrivă. Prin urmare, am făcut o socoteală: 2000 E pe an benzină la OMV + 2000 E vacanță la ski în Austria… Pentru ambele o să caut alternative..”
 • „Prin blocarea intrării României în Schengen, politicienii austrieci demonstrează că sunt marionete ale rusiei lui putin. Aceasta să fie moștenirea Austriei în istorie?”.
 • „Da, o să ne asigurăm de faptul că lemnul românesc nu va mai emigra ilegal spre Austria”.
 • „Dacă și tura asta stăm pasivi ne vor călca toți în picioare. Este ultima dată când îmi mai asigur mașina la Omniasig și alimenta la Omv”.
 • ”Ati fost alături de România în multe situații de criza, in momentele în care România era condusa de PSD și în special de dl. Dragnea, Presedintele PSD de atunci, si care dorea sa acapareze politic conducerea României. S-a trecut peste aceea perioada în care si justiția se dorea sa fie controlata. România are o prietena și partenera de nădejde în Austria. Fiti si acum alături de noi și sustineti-ne pentru a fi inclusi în Spațiul Schengen! România si romanii nu își tradeaza prietenii si partenerii! Va mulțumim!„
 • ”E timpul sa schimbam destinatia vacantelor, multumim pentru oportunitatea de a descoperii ale locatii. Poate nu sunt turistul cel mai important, dar sigur sunt una dintre picaturile care va vor goli paharul!„
 • „Comunitatea austriecilor din România a fost surprinsă în mod negativ de opoziția țării de origine cu privire la aderarea României la Schengen, pentru că noi trăim aici, noi știm care este situația reală din România și nu vedem sute de mii de refugiați care trec prin această țară ca să ajungă în Europa de vest”, a declarat Johannes Becker, care a fondat în 2007 firma de consultanță cu sediul în București Becker Consult, ce a devenit în 2016 parte din grupul TPA România, o companie de consultanță fiscală, contabilitate, audit și consultanță juridică ce activează în România. În prezent, acesta ocupă poziția de partener în cadrul companiei TPA România”.
 • „Puteați să găsiți alte pretexte, nu cel al migrației. Este jenant. Căutați pe Google maps cel mai scurt drum din Turcia spre Austria. Sau de pe Marea Adriatică în Viena. O să vă șocheze, nu e prin România”.
 • „Cred că o mai rărim cu mersul la schi la voi, dacă nu intram în Schengen. Mai rar și la OMV. Sper ca fiecare dintre noi sa va boicoteze firmele si produsele. Din păcate, nu dați dovada de corectitudine și nici exemplu de democrație”.

Mulți români au postat mesaje și pe pagina de Facebook a cancelarului austriac Karl Nehammer, cel care a transmis ferm, în ultimele zile, că Austria nu este de acord cu primirea României și Bulgariei în Schengen.

Policlinica Buna Vestire Craiova
 • „Sunteți o dezamăgire pentru tot ceea ce înseamnă UE!”.
 • „Afară din România cu toate firmele austriece!”.
 • „Aveți o atitudine rușinoasă la adresa României. Așa-zisele argumente pe care le prezentați sunt false! Uitați-va la ruta balcanică dacă doriți sa vedeți pe unde ajung migranții in Austria”
 • ”Domnu’ cancelar schimba-ti poziția.Dacă nu, vom trimite la negocieri asul din mânecă. Sosoaca…”
 • ”Am crezut ca numai în România ajung la conducere politicieni tâmpiți dar când te vad pe tine ma simt deja mândru,marele imperiu Austriac are acum un descendent atât de mic…..”
 • ”Nu condamn statul Austriac , te condamn pe tine și sarlatanii din jurul tău. Umblați cu șantaj, va doriți sa aveți acces la resursele României, faci jocul lui Putin , te comporți ca un șarlatan. Vei fi hulit pentru mulți ani. Meritați blocaje pentru toate firmele ce desfășoară activități în România. Sper ca politia de frontiera și vameșii de la punctele de frontiera din zonele de ieșire din România spre Europa sa își facă meseria verificand cu răbdare și calm toate camioanele ce părăsesc România …indiferent de durata întârzierilor și rândurile la punctele de frontiera . Sunt multe variante în care romanii sa își facă datoria și sa nu mai favorizeze firmele Austriece din România”
 • ”D-na Kovesi…te rugam sa faci o vizita de lucru ,la Viena !!”
 • ”Austria cea mai coruptă țarå din UE face jocurile Moscovei și al lu Vladimir Putin cu acest cancelar marionetå. Austria este dusmanul nr 1 al României.”
 • ”Mi-am deschis ieri cont la Transilvania cu toate că trebuie să-mi schimb metoda de plată pe toate platformele pe care le folosesc. Benzină de la OMV, niciodată nu mai iau. E datoria noastră și a statului român să îi facem să simtă din plin consecințele sacrificării intereselor unei țări partenere pentru voturile câtorva țărani.„
 • ”Dacă România nu intra in spațiul Schengen, o activăm pe Șoșoacă și dați de dracu. Aia mușcă, și este și turbată. Treaba voastră!„

Foto: Facebook

Populare

Recomandări

Finlanda, în continuare ”cea mai fericită țară din lume”. Pe ce loc se află România

Finlanda rămâne, pentru al șaselea an la rând, ”cea...

Gorj. Un tânăr a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat în abdomen

Un tânăr de 18 a ajuns la Unitatea de...

Slatina. Unitățile de învățământ, dotate cu mobilier și echipamente digitale

După mai multe consultări și culegere de informații privind...

România, condamnată la CEDO. Victima, hărțuită sexual de șef: „Am pipăit-o doar pe sâni”

România a fost condamnată de către Curtea Europeană a...