marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Părinții unui bebeluș bolnav refuză transfuzia cu sânge de la persoane vaccinate

„Sângele de vaccinat” este refuzat la transfuzii de unele persoane, iar fenomenul îngrijorător capătă amploare. Medicii se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienți sau rude ale pacienților care nu doresc să accepte sânge donat de la cineva care a fost vaccinat, din cauza îngrijorărilor legate de informațiile privind vaccinurile cu ARN mesager.

Este și cazul unei familii din Noua Zeelandă. Părinții unui bebeluș bolnav au refuzat transfuzia de la un donator vaccinat, deși copilul este în stare gravă. Din această cauză, autoritățile neozeelandeze au cerut instanțelor de judecată să le acorde custodia copilului pentru a putea face transfuzia de sânge, scrie realitatea.net

Cel mic suferă de stenoză a valvei pulmonare, o afecțiune cardiacă ce necesită o intervenție chirurgicală. Reacția societății civile nu a întârziat să apară. Zeci de protestatari anti-vaccin s-au adunat în fața tribunalului din Auckland pentru a-și exprima sprijinul pentru părinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însă nu este singurul caz. Și în Grecia au existat persoane care au refuzat transfuzii de sânge de la persoane vaccinate pentru Covid-19 de teamă că ar putea fi otrăviți. Președintele unei asociații medicale a cerut procurorilor să intervină și a sugerat că ar fi vorba despre o rețea organizată de antivacciniști și nu despre cazuri izolate.

Fenomenul refuzului de sânge de la vaccinați a fost semnalat și în provincia canadiană Alberta. Paradoxal, acolo procentul de vaccinați cu cel puțin o doză este de 98,81%, iar peste 77% din populație a primit și a 2-a doză.

”Medicii se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienți sau rude ale pacienților care nu doresc să accepte sânge donat de la cineva care a fost vaccinat, din cauza îngrijorărilor legate de informațiile privind vaccinurile cu ARN mesager. Acești medici trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care acest lucru îl poate reprezenta pentru viața pacienților care necesită transfuzii de sânge,” au scris jurnaliștii site-ului Radio Canada.

Crucea Roșie din Japonia a fost prima organizație care a anunțat, anul trecut, că va stopa acceptarea de sânge de la persoanele vaccinate pentru Covid-19. La scurtă vreme, organizații de acest tip din lume au intervenit arătând că vor primi sânge și de la vaccinați.

Politica