vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Grecia: Un adolescent rom a fost împușcat în cap de un polițist

Un polițist a împușcat în cap un adolescent de etnie romă care a plecat dintr-o benzinărie fără să plătească. Băiatul e în stare critică la spital, iar agentul a fost suspendat din funcție și reținut.

Incidentul a vut loc în Salonic, luni dimineață. Băiatul în vârstă de 16 ani a alimentat la o benzinărie, apoi a plecat fără să achite costul de 20 de euro. Un angajat a alertat un polițist care patrula prin zonă pe motocicletă, iar acesta, în timpul urmăririi, l-a împușcat în cap pe adolescent.

Poliția a transmis că agentul a tras două focuri de armă spre băiat pentru a-l împiedica să lovească motocicleta pe care se afla, deoarece acesta „a făcut mai multe manevre periculoase”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vestea a stârnit atât furia comunităţii rome, cât şi revolta mai multor organizaţii de stânga, care acuză poliţiştii de rasism când vine vorba de persoanele de etnie romă, scrie digi24.ro

În jur de 1.500 de oameni au luat parte la un marş de protest, luni seară, organizat în centrul Salonicului. Unii dintre participanţi au aruncat cu cocktailuri Molotiv spre poliţişti, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Marşul s-a încheiat fără arestări sau persoane rănite.

Însă înainte de marşul de protest, în jur de 100 de persoane de etnie romă au ridicat baricade în faţa spitalului în care este internat adolescentul şi au dat foc mai multor coşuri de gunoi. Şi aici poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Concomitent, un alt marş de protest, de data aceasta paşnic, a avut loc în Atena, unde oamenii au arborat pancarte cu mesajul: „L-au împuşcat pentru că este rom”.

Mai multe persoane de etnie romă au fost împuşcate mortal sau rănite, în ultimii ani, în timpul confruntărilor cu poliţia.

Politica