marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Chiulangii, duși de poliție la școală

Polițiștii vâlceni au trecut la treabă și au adunat din diverse localuri, peste 30 de eleni care lipseau de la școală. Mai exact, oamenii legii au depistat 34 de elevi chiulangii. Nici angajații unităților alimentare în care au fost depistați elevii nu au scăpat de polițiști. Aceștia le-au reamintit prevederile legale legate de servirea minorilor.

„Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au organizat acţiuni punctuale în judeţul Vâlcea, pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi a personalului didactic, precum şi pentru prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonă adiacentă unităţilor de învăţământ din mediul urban şi localităţile din mediul rural unde funcţionează licee.

Scopul activităţilor desfăşurate a fost prevenirea şi combaterea absenteismului şi comerţului ilegal cu produse din alcool şi tutun, în vederea reducerii gradului de implicare a minorilor în săvârşirea de infracţiuni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La aceste activităţi au fost prezenţi aproximativ 400 de elevi şi 30 de cadre didactice.

De asemenea, în cadrul acţiunilor au fost identificate şi controlate mai multe unităţi de alimentaţie publică situate în zonă adiacentă a şcolilor, unde au fost depistaţi 34 de elevi care absentau de la orele de curs.

Elevii care au absentat nejustificat de la orele de curs şi au fost identificaţi în unităţile de alimentaţie publică au fost legitimaţi, fiind întocmite informări către unităţile de învăţământ din care aceştia provin pentru a fi luate măsurile disciplinare ce se impun.

Administratorilor şi angajaţilor unităţilor verificate le-au fost reamintite prevederile legale în ceea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări, dar şi a prevederilor Legii nr. 61/ 1991 Republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială,a ordinii şi liniştii publice”, potrivit IPJ Vâlcea.

Politica