vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șefi de post, beți la locul de muncă

Doi șefi ai unor posturi de poliție din Olt sunt anchetați după o beție. Unul a fost găsit beat in sediul postului de poliție, altul a fost tras pe dreapta cu autospeciala de poliție și a refuzat să sufle în fiolă.

Șeful postului de poliție din localitatea Brâncoveni, județul Olt, a fost găsit de colegi beat, la locul de muncă. Sesizarea a venit prin apel la 112. Oamenii legii au descoperit că omul era sub influența băututilor alcoolice, dar că nu se afla în timpul programului. Cu toate acestea, reprezentanții IPJ spun că vor lua măsuri în privința șefului de post turmentat.

„La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din primele verificări s-a constatat faptul că polițistul se afla în postul de poliție, sub influența băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program.

În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință”, potrivit IPJ Olt.

Ulterior, polițiștii care au răspuns la sesizare au aflat că acesta băuse împreună cu șeful de post din Strejesti. A fost tras pe dreapta cu autospeciala de poliție, însă a refuzat să fie testat pentru a se stabili dacă băuse sau nu. Așa că, acum, e cercetat penal.

„Ulterior, echipa operativă a efectuat un control inopinat al dispozitivului Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa, ocazie cu care, pe Drumul Comunal 20, în comuna Strejești, a fost identificată o autospecială de poliție.

Conducătorului autospecialei i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, fiind continuate cercetările de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș”, au adăugat reprezentanții IPJ.

Politica