Dolj. Bărbat acuzat că ar fi obținut fonduri europene pe nedrept

Olteanul ar fi încasat fonduri nerambursabile în valoare 180.960 lei

Un bărbat din Dolj a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova, în stare de libertate, fiind acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

„În perioada 03 august 2015 – 07 august 2017, în contextul solicitării unui sprijin financiar în cadrul proiectului ”Sprijin pentru instalarea tânărului fermier L. M. pentru prima dată ca șef de exploatație agricolă în cadrul L. M. PFA”, inculpatul a depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false (chitanțe, facturi fiscale etc.) în scopul îndeplinirii criteriilor de eligibilitate prevăzute în Ghidul solicitantului.

Aceste demersuri ar fi avut ca efect aprobarea finanțării și implicit obținerea pe nedrept de către inculpat a unor fonduri nerambursabile în valoare 180.960 lei, sumă cu care A.F.I.R. s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu doi inculpați în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele comise în formă continuată.

În prezența apărătorilor aleși, cei doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, respectiv 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepselor și interzicerea unor drepturi”, potrivit pna.ro.

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 30.01 – 05.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Încă un an, încă o jumătate de milion pentru Catedrala din Craiovița Nouă

Mitropolia Olteniei primește și în acest an bani pentru...