marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Șoferi prinși beți și drogați la volan

Un bărbat a fost prins conducând cu viteză, fără a avea permis

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au verificat dacă șoferii respectă regulile și au desfășurat acțiuni tip ”Blitz” pe principalele drumuri din județ. Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 380 de persoane, fiind controlate și 347 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 150 de amenzi, în valoare totală de peste 50.000 de lei. Totodată, au fost reținute 23 de permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Depistat, în trafic, sub influența drogurilor

Un tânăr de 21 de ani, din comuna gorjeană Dănciulești, a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină și cannabis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La data de 01 decembrie a.c., ora 16.15 polițiști ai Serviciului Rutier Dolj au oprit, pentru control, un autoturism ce circula pe DN 6B, în comuna Dudovicești. La volanul autoturismului a fost legitimat un tânăr de 21 de ani, din comuna Dănciulești, județul Gorj, care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină și cannabis. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit IPJ Dolj.

Depistat în timp ce conducea având o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat

Un bărbat de 39 de ani, din comuna Ghidici, a fost prins conducând cu 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 01 decembrie a.c., ora 00.40 polițiști ai Secției nr.10 Poliție Rurală Poiana Mare au depistat un bărbat de 39 de ani, din comuna Ghidici, în timp cce conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazu, din comuna Ghidici. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit sursei citate.

Depistat cu viteza de 107 km/h, fără a avea permis de conducere

Un bărbat de 44 de ani, din orașul Filiași, a fost prins în timp ce conducea pe D.N. 6, în localitatea Brădești, cu viteza de 107 km/h.

„La data de 30 noiembrie a.c., ora 18:50, polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au depistat un bărbat de 44 de ani, din orașul Filiași, în timp ce conducea un autoturismpe D.N. 6, în localitatea Brădești, cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, mai notează sursa citată.

Politica