joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ 1 Decembrie, în frig, la Craiova

Festivitățile organizate vineri, cu ocazia Zilei Naționale a României, au adus peste 1000 de craioveni în centrul orașului, pe probabil cea mai friguroasă zi din ultima perioadă. Majoritatea s-au arătat fericiți și au stat până în ultimul moment.

Vineri, peste 1000 de craioveni au venit în Piața A.I. Cuza pentru a sărbătorii Ziua Națională a României și a lua parte la defilarea specifică fiecărui 1 decembrie. Evenimentul început la ora 11, a durat aproape o oră, timp în care cei prezenți nu s-au mișcat din loc.

Oamenii au înfruntat temperaturi scăzute, probabil cele mai mici de la sfărșitul verii și până la 1 decembrie. Sărbătoarea a început cu intonarea imnului de stat și cu clasicele discursuri ale autorităților locale. Nu au lipsit nici depunerile de coroane de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Preoții au slavit și ei, ca de obicei, ziua de 1 Decembrie, iar apoi a venit și momentul mult așteptat de mulțimea înfrigurată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Defilarea soldaților și prezentarea tehnicii militare, au fost principalele atracții, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, din cârca părinților. Soldați români, polonezi și portughezi au călcat la pas militar strada A.I. Cuza, urmați de TAB-uri ale armatei, mașini ale ISU Dolj, ale Jandarmeiei, SRI, dar și ale Poliției Locale, care au încheiat defilarea.

Chiar dacă fasolea cu ciolan, cârnații și alte merinde tradiționale au lipsit, oamenii s-au bucurat de cele văzute, iar mâinile degerate ale celor mari, blocate pe telefoanele mobile care filmau, erau prea puțin importante, față de zâmbetele și uimirea celor mici, care admirau, probabil, pentru prima dată mașini militare și de pompieri.

Politica