VIDEO/ 1 Decembrie, în frig, la Craiova

Festivitățile organizate vineri, cu ocazia Zilei Naționale a României, au adus peste 1000 de craioveni în centrul orașului, pe probabil cea mai friguroasă zi din ultima perioadă. Majoritatea s-au arătat fericiți și au stat până în ultimul moment.

Vineri, peste 1000 de craioveni au venit în Piața A.I. Cuza pentru a sărbătorii Ziua Națională a României și a lua parte la defilarea specifică fiecărui 1 decembrie. Evenimentul început la ora 11, a durat aproape o oră, timp în care cei prezenți nu s-au mișcat din loc.

Oamenii au înfruntat temperaturi scăzute, probabil cele mai mici de la sfărșitul verii și până la 1 decembrie. Sărbătoarea a început cu intonarea imnului de stat și cu clasicele discursuri ale autorităților locale. Nu au lipsit nici depunerile de coroane de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Preoții au slavit și ei, ca de obicei, ziua de 1 Decembrie, iar apoi a venit și momentul mult așteptat de mulțimea înfrigurată.

Defilarea soldaților și prezentarea tehnicii militare, au fost principalele atracții, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, din cârca părinților. Soldați români, polonezi și portughezi au călcat la pas militar strada A.I. Cuza, urmați de TAB-uri ale armatei, mașini ale ISU Dolj, ale Jandarmeiei, SRI, dar și ale Poliției Locale, care au încheiat defilarea.

Chiar dacă fasolea cu ciolan, cârnații și alte merinde tradiționale au lipsit, oamenii s-au bucurat de cele văzute, iar mâinile degerate ale celor mari, blocate pe telefoanele mobile care filmau, erau prea puțin importante, față de zâmbetele și uimirea celor mici, care admirau, probabil, pentru prima dată mașini militare și de pompieri.

Populare

Recomandări

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...