Emma Răducanu a fost decorată de regele Charles

„Este o mare onoare să primesc astăzi un MBE din partea Majestății Sale Regele”

Emma Răducanu, sportiva britanică de origine română, a primit marți seară, 29 noiembrie, titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE), în cadrul unei ceremonii care a avut loc la castelul Windsor, potrivit BBC.

Emma Răducanu, 20 de ani, a fost trecută la finalul anului 2021 pe lista personalităților decorate de regina Elizabeta a II-a de Anul Nou. Sportiva a devenit atunci Membru al Ordinului Imperiului Britanic, iar ceremonia propriu-zisă a avut loc marţi seară, 29 noiembrie, cu participarea noului suveran al Marii Britanii, Regele Charles al III-lea, a notat news.ro.

Răducanu, care a fost însoţită la ceremonie de tatăl ei, s-a declarat „extrem de recunoscătoare” după ce l-a întâlnit pe Regele Charles şi a primit titlul MBE. Ulterior, sportiva în vârstă de 20 de ani a transmis un mesaj scurt pe rețelele de socializare: „Este o mare onoare să primesc astăzi un MBE din partea Majestății Sale Regele”.

Emma Răducanu a primit titlul pentru serviciile deosebite aduse Marii Britanii în tenis, ea devenind în 2021 prima jucătoare de tenis britanică învingătoare într-un Mare Şlem în ultimele mai bine de patru decenii, este vorba despre US Open. În urma succesului de la US Open, jucătoarea de tenis a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului 2021 în Marea Britanie și a primit o scrisoare de felicitare din partea reginei Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie 2022.

Populare

Recomandări

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...