Pompierii mehedințeni, exercițiu complex de intervenție în caz de cutremur

Partea practică a exercițiului a avut loc pe fostul amplasament al operatorului economic CILDRO din municipiul Drobeta Turnu Severin

ISU Mehedinţi a organizat și desfășurat, pe parcursul a două zile, 25 și 29 noiembrie a.c., un exerciţiu complex privind gestionarea situaţiilor de urgenţă în cazul producerii unui seism cu impact major la o adâncime de 15 km, având epicentrul în zona Danubius și magnitudine de 6,0 MW, acesta fiind resimţit puternic la nivelul judeţului Mehedinţi.

În data de 25 noiembrie, la sediul ISU Mehedinți, a avut loc ședința tehnică la care au participat reprezentanți ai instituţiilor şi operatorilor economici cu rol în gestionarea acestui tip de risc, în vederea găsirii unor soluții optime și stabilirii unor acțiuni pentru eficientizarea misiunii de răspuns în situații reale, astfel încât numărul victimelor să fie redus semnificativ.

Partea practică a exercițiului, cu forțe și mijloace în teren, a avut loc astăzi, 29 noiembrie, pe fostul amplasament al operatorului economic CILDRO din municipiul Drobeta Turnu Severin. Pentru intervenţia în zonele afectate, în sprijinul ISU Mehedinţi au fost mobilizate forţe din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, specialiști ai Direcţiei de Sănătate Publică, Unității de Primiri Urgențe, Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo, Primăriei Drobeta Turnu Severin, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie și ISU Mehedinți, precum şi personal din cadrul societăţilor de distribuţie a gazului şi energiei electrice (Mehedinți Gaz Dr. Tr. Severin, S.C. Distribuţie Oltenia S.A.), dar și radioamatori din cadrul Radioclubului YO7KBS Mehedinți.

Astfel, pentru asigurarea unei reacţii imediate, ISU Mehedinţi a acţionat pentru căutarea, salvarea şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă victimelor, precum şi pentru limitarea efectelor produse de seism, fiind angrenaţi peste 70 de pompieri, care au acţionat cu 13 autospeciale de intervenţie.

Scopul exercițiului a fost de a verifica modul de cooperare interinstituțională, antrenarea tuturor forţelor participante, precum și perfecţionarea deprinderilor personalului implicat în acţiunile de limitare şi înlăturare a urmărilor unui cutremur.

Totodată, s-a urmărit îmbunătăţirea timpului de răspuns pentru eficientizarea acţiunilor de intervenţie prin acordarea primului-ajutor medical victimelor, evacuarea şi transportul acestora la Unitățile de Primiri Urgențe.

Populare

Recomandări

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...