joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

INML a încurcat iar morții! O familie a primit trupul unei femei în loc de al unui bărbat

Institutul Național de Medicină Legală a comis, din nou, o greșeală gravă și, din păcate, ireparabilă: a dat unei familii trupul unei femei în loc de al unui bărbat.

Directorul INML, George Cristian Curcă, a confirmat informația Libertatea și a admis că, în aceste momente, există două cercetări: una din partea procurorilor și una internă.

În luna noiembrie, Institutul Național de Medicină Legală din București a descoperit că, în frigiderele instituției se află cadavrul unui bărbat care figura ca ridicat de familie încă din prima săptămână a lunii august.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, în vara lui 2022, la INML au ajuns trupurile a două persoane, un bărbat și o femeie.  Familia bărbatului a venit, în prima săptămână a lunii august, să îl ridice.

„Familia a fost informată că trupul era în stare de putrefacție, așa că nu a deschis sicriul”, spun sursele ziarului.

După trei luni, angajații INML au curățat frigiderele instituției și și-au dat seama că trupul bărbatului se află încă acolo. În schimb, aceștia au stabilit că un alt cadavru, al unei femei decedate în aceeași perioadă, sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august, nu se mai află în institut. 

„Familia femeii decedate nu a venit de-atunci să o ridice, din acest motiv nu s-a observat că trupul ei lipsește”, explică sursele Libertatea din INML, care confirmă că aceasta avea urmași. 

Aceștia nu s-au prezentat însă la institut. 

Contactat de Libertatea, directorul INML, George Cristian Curcă, a recunoscut că angajaţii instituţiei au încurcat cele două cadavre, dar a refuzat să comenteze situaţia, explicând că la nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă. 

„Este o cercetare la nivelul instituției și apoi, în raport cu lucrurile pe care le aflăm și dacă se constituie faptele, vom înștiința autoritățile”, a spus George Cristian Curcă, după care a confirmat că, de fapt, incidentul este deja anchetat de către procurori.

Conform surselor ziarului, cei anchetați ar fi brancardierii.

„Totuși, e de menționat că niciun brancardier nu are dreptul să acționeze singur. E scris în fișa postului. Lucrează împreună cu autopsierii”, spun oamenii din INML. 

În 2021, la INML s-a petrecut un caz asemănător. Atunci, o familie din America a primit trupul unui francez mort, l-a incinerat și l-a dus acasă, scrie libertatea.ro

Atunci, eroarea a fost descoperită mai repede, după nici două săptămâni (7 ianuarie – 20 ianuarie).

 

Politica