Anchetă la SCJU Craiova, după sesizarea familiei unei paciente

O nouă anchetă la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova. Conducerea unității medicale a dispus verificări după ce familia unei paciente acuză că aceasta a fost obligată să coboare singură de pe o targă și ar fi fost umilită. Pacienta are 84 ani, un picior amputat, este supraponderală și ar avea și o formă de demență senilă. Cei acuzați au o altă variantă.

Ce spune familia pacientei

Pacienta, în vârstă de 84 de ani, din localitatea doljeană Bratovoești, a fost internată la Spitalul de urgență din Craiova, Secția Chirurgie II, pe data de 7 noiembrie, când, conform adevărul.ro, a fost supusă unei intervenții chirurgicale în urma căreia i s-a amputat un picior. Ulterior, medicul curant a cerut ca pacientei să i se facă un EKG. Familia pacientei susține că acolo femeia ar fi fost umilită.
„Bunica ne-a spus că au fost două infirmiere. Au urcat-o pe o targă și când au ajuns în locul unde trebuia să i se facă EKG-ul, i-au spus să coboare singură. Bunica a zis că nu poate, ele i-au zis să stea într-un picior. Că trebuie să facă un efort, că ele nu sunt obligate să ridice 100 de kilograme, că în fișa postului nu scrie asta. I-au zis de mai multe ori: Nu suntem plătite să vă cărăm în spate! Luată peste picior, jignită, bunica a încercat să se dea singură jos și a căzut pe ciment. Atunci infirmierele au chemat pe cineva, am înțeles ulterior că un medic rezident a sărit în ajutorul bunicii și au ridicat-o. Apoi, infirmierele au smucit-o, exact așa a zis bunica, și au azvârlit-o în pat”, a declarat Loredana Nicola, nepoata bătrânei, pentru adevărul.ro
Aceasta a depus plângere la registratura spitalului.

Varianta celor acuzați

Cei vizați ar avea altă variantă. Femeia ar fi fost transportată de o infirmieră cu un scaun cu rotile pentru a i se face EKG. De pe patul de spital pe scaun ar fi putut să o mute singură. Problema ar fi apărut în momentul în care a trebuit să o mute de pe scaun pe masa pe care trebuia așezată pentru EKG. Știind că se descurcase până acolo, ar fi încercat, din nou, singură. Însă, în momentul în care pacienta s-a sprijinit cu greutate pe ea, nu ar mai fi putut să o țină. Atunci s-ar fi lăsat ușor, cu tot, cu pacientă pe podea, tocmai ca să n-o scape. O colegă care se afla acolo i-ar fi spus că fizic nu o poate ajuta, așa că au cerut ajutor în altă parte. Ajutorul ar fi venit de la un medic rezident. Împreună ar fi reușit să pună pacienta pe targă.
Conducerea spitalului încearcă să afle acum cum au stat lucrurile de fapt.

„S-a dispus efectuarea unei anchete. Am cerut și așteptăm note explicative de la toți cei care au fost acolo, iar săptămâna viitoare se va întruni comisia de disciplină. Nu putem lua măsuri până nu stabilim exact ce s-a întâmplat. Bineînțeles, dacă se va dovedi că acuzațiile sunt fondate, vor exista sancțiuni. Nu tolerăm astfel de comportamente”, a declarat, pentru „Jurnalul Olteniei”, Eugen Georgescu, managerul SCJU Craiova.
Femeia este, în continuare, internată în spital.

Populare

Recomandări

Un medic stomatolog, fost concurent la emisiunea Chefi la Cuțite, a murit!

Iulian spunea că nu a fost susținut financiar de familie...

Se anunță noapte albă la Craiova. Mititelu a bătut pe CSU

Premieră în fotbalul craiovean, FCU Craiova învinge echipa lui...

Accident cu ambulanța. Echipajul medical, rănit

Șoferul unei ambulanțe și o asistentă au fost răniți,...

Accident mortal la Leu

Accident mortal la Leu. Un bărbat de 46 ani...