vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Descinderi la mafioții de la păcănele

UPDATE: Rețeaua ar fi fost pusă la punct de frații Mihăiță și Sorin Doroftei (fără legătură cu sportivul), care aveau sălile Vegas. Ei ar fi angajat „recuperatori” de la Sportivi, Corduneni și Cămătari, care aveau rolul sa recupereze câștigurile mari obținute în sălile lor și să sperie concurența ca să nu își deschidă săli sau să le închidă pe cele pe care le aveau pe lângă cele ale rețelei. Printre acești recuperatori s-ar afla Spac Vladimir, Sîrbu Marian zis Box și Cordunenii.

Peste o sută de percheziții sunt făcute de forțele de ordine la mafioții de la păcănele, în mai multe județe. Sunt acuzații de șantaj, lovire și chiar lipsire de libertate.

Acţiunile au loc în Bucureşti şi în judeţele Vâlcea, Dolj, Gorj, Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului”, se arată în comunicatul DIICOT.

De asemenea, prin folosirea unor metode similare şi întrebuinţarea de acte de violenţă, aceştia ar fi împiedicat anumiţi clienţi, care realizau câştiguri însemnate, să intre în posesia acestora.

” În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, se mai arată în comunicat.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române, precum şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi serviciilor de investigaţii criminale din Bucureşti şi judeţele în care se efectuează percheziţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT.

Politica