Primăria Motru solicită RMN și alte echipamente medicale pentru Spitalul Municipal

Primarul din Motru, Cosmin Morega, a solicitat demararea procedurilor pentru achiziția unui RMN și a altor echipamente medicale pentru unitatea spitalicească. Potrivit gorjeanul.ro, deja s-a înaintat nota de fundamentare din partea spitalului către primăria municipiului, aceasta fiind aprobată și urmând ca sumele solicitate sa fie aprobate și de Ministerul Sănătății, Primăria Motru fiind de acord sa suporte cota de finanțare pentru a putea achiziționa, cât mai urgent, un astfel de aparat.

Odată cu realizarea acestei ambițioase investiții, s-ar lua presiunea și de pe SJU Târgu-Jiu, cetățenii din jurul Motorului, putând să beneficieze de acest aparat și să evite aglomerația și săptămânile lungi de așteptare.

,,Este o prioritate maximă actul medical pentru cetățenii din municipiul Motru și zonele limitrofe și vom face tot ce este posibil ca, anual, să avem resurse financiare pentru reabilitare, modernizare dar și cota de finanțare pentru echipamentele necesare actului medical. Acum, Primăria Motru, prin DP Motru, modernizează secția B de Interne a spitalului. La Spital a fost montată o instalație modernă de oxigen, care asigură oxigen în toate saloanele, o instalație de incinerare modernă a deșeurilor medicale urmând să fie montate și două centrale proprii noi pentru a avea alternativa cu privire la căldură și apă caldă atunci când UATAA nu ar funcționa”, a declarat Cosmin Morega, conform sursei citate.

foto: gorjeanul.ro

Populare

Recomandări

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...