vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patron, câinele genist al Ucrainei, declarat ambasador UNICEF al Bunăvoințe

Patron, câinele-genist devenit cunoscut după ce, de la începutul războiului, a ajutat la găsirea a sute de mine, a fost declarat ambasador al Bunăvoinței, devenind primul animal căruia i s-a conferit acest titlu, a informat filiala ucraineană a UNICEF.

Foto: Twitter/PatronDsns

De Ziua Copilului, sărbătorită în Ucraina pe 20 noiembrie, ziua în care s-a adoptat Declarația ONU pentru Drepturile Copilului, Patron a fost, din nou, vedetă.

„Nu există vreun copil din Ucraina care să nu știe de Patron, câinele-genist. Patron a câștigat încrederea și inimile tuturor ucrainenilor, iar împreună cu UNICEF, va promova lucruri extrem de importante pentru societatea ucraineană”, a spus reprezentantul UNICEF în Ucraina, Murat Sahin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Patron știe totul despre obiectele explozive și câmpurile minate și se implică constant în activități de deminare. De asemenea, știe să încurajeze și să aline suferința copiilor și adulților în momentele grele. Comunicarea cu el îi ajută să depășească stresul și le ridică moralul”, a completat Sahin.

Pe 8 mai, terrierul doi ani din rasa Jack Russell a avut parte de onoruri militare. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a decorat „pentru curajul și devotamentul său”, scrie libertatea.ro

Ulterior, la Festivalul de Film de la Cannes, câinele a fost distins cu premiul „Palm Dog”!

Pe 25 iunie i-a fost conferit premiul Golden Paw (n.r. Lăbuța de Aur) din partea Irish Kennel Club, o organizație fondată la Dublin acum un secol, dedicată sprijinirii raselor de câini și proprietarilor acestora. Iar în august, Poșta ucraineană a emis o ediție de timbre cu Patron.

Cățelul, al cărui nume se traduce prin „Glonț”, a devenit cunoscut pentru modul în care i-a ajutat pe geniști să depisteze bombele în orașul Cernihiv, nordul țării.

Patron este creditat cu descoperirea a peste 200 de explozibili și face parte dintr-o echipă de pirotehniști care lucrează pentru Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență. 

Foto: twitter/PatronDsns

Politica