marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Poliția a dat sancțiuni cu duiumul  pe linia transportul de persoane și mărfuri

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Mehedinți au acționat pe linia siguranței rutiere, cu precădere pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane și de mărfuri, dar și transportului de material lemnos.

În urma activităților desfășurate au fost controlate 161 vehicule care efectuau transport marfă și 18 vehicule care efectuau transport persoane, fiind aplicate 28 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 60.370 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 3,4 mc material lemnos.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere astfel de activități vor fi efectuate în permanență.

Exemple semnificative

La data de 19 noiembrie a.c., ora 11.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier în colaborare cu polițiștii Postului de Poliție Bala au depistat pe DJ 671, în localitatea Crainici, un bărbat de 57 de ani, din comuna Bala în timp ce în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de aproximativ 2,2 mc material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

Față de bărbat, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1000 lei pentru nerespectarea prevederilor legii 171/2010, cu modificările și completările ulterioare. 

 La data de 20 noiembrie a.c., ora 08.45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 46 de ani, din din municipiul Motru, județul Gorj în timp ce efectua transport  neautorizat de persoane cu autoturismul pe DN67A , în localitatea Corcova.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, iar ca  măsură complementară  s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni. 

La data de 20 noiembrie a.c.,  ora 10.30,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 28 de ani, din comuna Greci ce efectua transport  neautorizat de persoane cu autoturismul pe DN 6, în orașul Strehaia.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, iar ca  măsură complementară  s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

Politica