vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Joe Biden a împlinit 80 de ani, devenind primul președinte octogenar al Statelor Unite ale Americii

Joe Biden a devenit cel mai bătrân președinte american în funcție odată cu împlinirea, duminică, a vârstei de 80 de ani. Liderul de la Casa Albă, care nu a marcat în mod special această ocazie, încă nu a luat o decizie definitivă în privința unei noi candidaturi la președinție.

Abia la mijlocul după-amiezii soţia sa, Jill Biden, a publicat un mesaj afectuos, cu două fotografii ale perechii dansând în smoking şi ţinută de gală.

„Nu aş vrea să dansez cu nimeni altcineva. La mulţi ani, Joe! Te iubesc”, a scris Prima Doamnă pe Twitter.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta a fost singurul mesaj de la Casa Albă, care nu a prevăzut niciun eveniment public duminică şi nu a indicat în mod special cum sau dacă preşedintele îşi va sărbători ziua de naştere, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

În schimb, sâmbătă, preşedintele american a sărbătorit la Casa Albă un eveniment important pentru familie: nunta nepoatei sale Naomi, de care presa a fost ţinută, însă, la distanţă.

Tot cu familia sa, democratul intenţionează să discute despre eventuala sa candidatura la prezidenţialele din 2024. Până în prezent, el a repetat că „intenţionează” să se lanseze în cursă şi a promis că va face publică decizia sa la începutul anului următor.

Potrivit diverselor sondaje, majoritatea americanilor respinge ideea unei noi candidaturi.

Dacă Joe Biden nu este o excepţie în peisajul politic american, unde nu este neobişnuit să întâlneşti personalităţi influente care au depăşit 70 sau chiar 75 de ani, alegerile de la jumătatea mandatului au adus, totuşi, începutul unei schimbări de generaţie în partidul lui.

Foarte influenta Nancy Pelosi, 82 de ani, de exemplu, a renunţat joi să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor.

Liderul de la Casa Albă a fost supus unui control medical amănunţit în urmă cu aproximativ un an, fiind declarat „apt” pentru exercitarea funcţiei de preşedinte.

Dar Joe Biden poartă, ca şi ceilalţi preşedinţi dinaintea lui, semnele unei funcţii epuizante. Cu greu îi poate fi uitată vârsta, trădată de mersul uşor înţepenit şi de anumite momente de confuzie, mai scrie AFP.

Foto: Twitter/Jill Biden

Politica