vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Transporturilor: „Firma Tirrena Scavi nu a mai lucrat nimic la tronsonul 1 Craiova – Piteşti”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, în timpul unei vizite la Drobeta-Turnu Severin, că în ultima perioadă constructorul italian Tirrena Scavi nu a mai lucrat nimic la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti. Acest aspect nu duce într-o direcție bună, pentru că, în acest moment, constructorul are deja două certificate negative.

Pe tronsonul 1 lucrările sunt cam la 52-53% din realizare, doar că în ultima perioadă cei de la Tirrena Scavi nu au făcut aproape nimic. Au primit două certificate negative. În perioada următoare, conform legii, îl vor primi şi pe al treilea. În schimb, pe tronsonul 2 se circulă deja. Pe tronsonul 3 se lucrează foarte bine şi, de asemenea, progresul este bun şi pe tronsonul 4. Să ştiţi că nu sunt adeptul ca de pe poziţia de ministru să fac show în faţa camerelor de luat vederi, să rup contracte şi după aceea să ne chinuim la CNAIR vreo doi-trei ani până când găsesc pe altcineva să reia acel contract din stadiul rămas. Încerc de fiecare dată să găsesc soluţiile cele mai potrivite, astfel încât lucrurile să meargă mai departe„, a transmis Grindeanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Anul viitor se va circula şi pe tronsonul 3, iar constructorul susţine că ar putea finaliza şi tronsonul 4, după cum a anunțat chiar Ministrul Transporturilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Apelurile mele către această companie – (n.red. – Tirrena Scavi) nu doar pentru această lucrare, ci şi pentru Centura Timişoarei (e aceeaşi companie care lucrează şi acolo) şi mai are un contract cu CNAI pentru DN2-A2, pe centura Bucureştiului pe zona de nord – au fost de a schimba ritmul de lucru. Dacă pe Centura Timişoarei pot spune că au început să lucreze mai bine, pe celelalte două proiecte lucrurile nu merg bine. Mi-aş dori să se termine cât de repede şi acest tronson, pentru că la anul în mod sigur se va da drumul la tronsonul 3 şi se va înainta foarte mult la tronsonul 4. Chiar merită felicitat constructorul de pe tronsoanele 2, 3 şi 4, care spunea că inclusiv tronsonul 4 încearcă să îl finalizeze până la sfârşitul anului 2023„, a mai spus Sorin Grindeanu.  

Politica