miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un român, amendat pentru că și-a spălat picioare într-o fântână din Roma

Un român de 44 de ani s-a ales cu o amendă piperată, după ce și-a spălat picioarele într-o fântână arteziană, monument istoric, din centrul Romei.

Joi după-amiază, românul s-a descălțat și și-a scos șosetele, după care și-a băgat picioarele în fântâna Naiadi, aflată în Piazza della Repubblica, una dintre cele mai turistice zone din capitala Italiei.

Bărbatul a început să se spele liniștit, ca și cum ar fi fost cel mai normal gest din lume și nu s-a arătat deloc deranjat de privirile critice ale trecătorilor, în marea lor majoritate turiști, potrivit Canale Dieci. Însă el n-a apucat să-și facă igiena până la capăt, pentru că a fost oprit de un echipaj de carabinieri, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scăldatul este interzis în fântânile arteziene din Roma și pentru că românul n-a provocat nicio daună, a primit o amendă de „numai” 500 de euro.

Fântâna Naiadi (Fontana delle Naiadi) a fost inaugurată de Papa Pius al IX-lea la în 1870 și câțiva ani mai târziu a fost refăcută de un arhitect celebru. Fântâna include și patru statui din bronz ale sculptorului Mario Rutelli.

Politica