vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pauză de la moarte. Eutanasierile suspendate în Adăpostul Breasta


Maidanezii din adăpostul de la Breasta scapă deocamdată de moarte. Salubritatea a suspendat eutanasierile, de la 1 noiembrie, după o decizie în acest sens a Judecătoriei Craiova.
Reaminim că de la 1 noiembrie, orice acțiune de capturare sau eutanasiere a câinilor maidanezi a fost suspendată, până ce Judecătoria Craiova se va pronunța într-un alt proces dintre ONG-urile pentru protecția animalelor și autoritățile locale. Astfel, Salubritatea nu mai poate captura sau eutanasia câinii fără stăpân până la soliționarea dosarului.
„Admite în parte cererea. Obligă pârâții să suspende orice acțiune de capturare și eutanasiere a câinilor fără stăpân, până la soluționarea dosarului nr. 26989/215/2022, aflat pe rolul Judecătoriei Craiova, având ca obiect obligarea pârâților la finalizarea procedurii de concesionare a Serviciului de Gestionare a câinilor fără stăpân către o persoană juridică sau o asociație sau fundație care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Craiova. Pronunţată azi, 01.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în decizia instanței.
Reprezentanții SC Salubritate au precizat pt Jurnalul Olteniei că au suspendat eutanasierile încă dinainte de a primi fizic decizia instanței.

Politica