vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Ministrul Rafila a vizitat spitalul din Strehaia  

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vizitat Spitalul din Strehaia județul Mehedinți, unitate aflată în reabilitare. El a spus că ministerul încearcă să găsească soluții pentru ca, odată cu deschiderea spitalului, să fie găsiți și medici.

Încă de la intrarea în spital, ministrul Sănătății, însoțit de președintele Consiliului Județean – Aladin Georgescu, prefectul de Mehedinți – Alin Isuf și primarul orașului Strehaia – Ioan Giura, a remarcat faptul că se exploatează inteligent o clădire istorică, păstrându-i-se pe exterior arhitectura veche, iar la interior cu dotări moderne.

Ministrul Sănătății a apreciat cele două investiții, Spitalul și Policlinica, adăugând că vor contribui la scăderea presiunii de pe Spitalul Județean de Urgență, cazurile mai puțin grave din această zonă a județului putând fi tratate la Strehaia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Îi mulțumesc domnului Ministru, Alexandru Rafila, pentru vizita la Spitalul din Strehaia și pentru disponibilitatea de a ne sprijini în atragerea de noi fonduri pentru ca această unitate medicală să fie redată locuitorilor orașului și celor aflați în satele și comunele din împrejurimi”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Trebuie să găsim soluții pentru a atrage aici personal medical și vom cere sprijinul Universității din Craiova, în acest sens”, a precizat ministrul Rafila.

La rândul său, primarul din Strehaia, Ioan Giura, a spus că spitalul va funcționa din vara viitoare și că are acoperite cu medici mai multe specialități, singura specialitate cu deficit de medici fiind pediatria, dar se vor face eforturi pentru rezolvarea acestei probleme.

Odata reabilitat, spitalul va functiona ca o unitate de spitalizare de zi, cu 20 de paturi pentru specializările chirurgie, pediatrie, ginecologie și interne, iar pentru spitalizare continuă au fost aprobate 45 paturi: 25 pentru boli cornice si 20 pentru pediatrie.

Spitalul din Strehaia se reabiliteaza în cadrul unui proiect din programul PNDL 2. Totodata, a avut loc si modernizarea policlinicii din oras.

A fost vizitată și clădirea policlinicii din Strehaia, pentru care autoritățile locale au primit felicitări. În discuția cu oficialitățile locale, ministrul Alexandru Rafila a reușit să strecoale o declarație din care reiese că ar putea să nu mai fie ministru de la anul viitor, neexplicând alte detalii.

Felicitări domnule primar, domnule președinte, abia aștept să am ocazia să văd, chiar dacă nu o să mai lucrez în Ministerul Sănătății anul viitor, să vedem ce va fi aici”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Foto: Facebook/Aladin Georgescu

Politica