Un bebeluş de 7 luni cu meningită, salvat de medici

Un bebeluş de şapte luni, internat în stare critică, a fost salvat de medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Bebeluşul a fost transferat la sfârşitul săptămânii trecute de la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi la Spitalul de Boli Infecţioase, cu suspiciunea de meningită, anunță News.ro.

El fusese internat la spitalul de copii cu febră 39,3 grade şi vărsături.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Când a fost preluat de echipa noastră medicală, copilul reacţiona cu greutate la stimuli, avea mişcări limitate şi refuza alimentaţia de aproape 12 ore. În cel mai scurt timp, echipa medicală s-a mobilizat în vederea realizării tuturor procedurile necesare imediate. Timpul se scurgea în defavoarea micuţului.  Meningita meningococică reprezintă o patologie de cel mai înalt nivel de urgenţă pentru că forma bolii poate fi fulminantă, iar decesul poate surveni în câteva ore. Analizele efectuate în regim de urgenţă  în cadrul  laboratorul spitalului nostru au confirmat diagnosticul de meningită”, a declarat, marţi, medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Bebeluşul a răspuns bine tratamentului, iar în prezent se află în afara oricărui pericol.

El se află în proces de recuperare şi tratament, iar medicii spun că nu va rămâne cu sechele.

Medicul Florin Roşu a precizat că meningita este o infecţie gravă, dar care printr-o intervenţie rapidă a medicului specialist are un prognostic favorabil.

În acest an, la spitalul ieşean s-au înregistrat şase cazuri de meningită meningococică.

Bebeluşul de şapte luni este cel mai mic pacient diagnosticat cu această patologie în ultimii cinci ani şi care are o evoluţie favorabilă.

Medicii susţin că un rol important l-a avut mama copilului, care a fost atentă la orice simptom şi nu a întârziat să se adreseze personalului medical de specialitate.

Populare

Recomandări

FOTO/ Proteste la Penitenciarele din Craiova. Polițiștii au refuzat să intre la programul de lucru

Polițiștii de penitenciare au refuzat, în această dimineață, să...

A fost prelungită perioada de înscriere pentru Bacalaureat

Ministerul Educaţiei a decis, marţi seară, prelungirea perioadei în...

Drogheriile DM recheamă în magazine un produs din cauza unei contaminări microbiologice

DM drogerie markt a anunțat că recheamă de la...