joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Opt militari de la baza „Mihail Kogălniceanu”, reținuți pentru furt de combustibil

Procurorii din cadrul Parchetului Militar au efectuat, marți, mai multe percheziții într-un dosar ce vizează furtul de combustibil de la baza militară Mihail Kogălniceau.

Potrivit ziarului local ReplicaOnline, opt militari români au fost reținuți în acest dosar și au propunere de arestare preventivă.

Dosarul este instrumentat de Parchetul Tribunalului Militar București, iar audierile au fost făcute la Poliția Transporturi Constanța. Surse din anchetă au precizat pentru presa locală că 60 de persoane au fost duse la audieri, la Poliția Transporturi, 22 dintre acestea având calitatea de suspecți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ziarul Replica scrie că opt militari români au fost reținuți și propuși spre arestare.

Marți, 15 noiembrie au avut loc percheziții domiciliare, efectuate de procurorii de la Parchetul Militar, în mai multe localități din Constanța, precum Satu Nou, Siminoc, Medgidia.

Procurorii DIICOT au anunțat, toamna trecută, că au destructurat o grupare care a furat, timp de 5 ani, motorină de la unitatea militară din baza americană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.

Prejudiciul reclamat de SUA se ridică două milioane de dolari, iar plângerea a fost făcută de americani. În total ar fi fost furate 7 tone de combustibil, scrie libertatea.ro

Angajații societăţii care aprovizionau baza cu motorină, descărcau doar o parte din combustibil în rezervoare. Ce rămânea în cisterne, furau, precizau atunci surse din anchetă. Operațiunea era coordonată de liderul unei grupări interlope din județul Constanța.


Politica