Opt militari de la baza „Mihail Kogălniceanu”, reținuți pentru furt de combustibil

Procurorii din cadrul Parchetului Militar au efectuat, marți, mai multe percheziții într-un dosar ce vizează furtul de combustibil de la baza militară Mihail Kogălniceau.

Potrivit ziarului local ReplicaOnline, opt militari români au fost reținuți în acest dosar și au propunere de arestare preventivă.

Dosarul este instrumentat de Parchetul Tribunalului Militar București, iar audierile au fost făcute la Poliția Transporturi Constanța. Surse din anchetă au precizat pentru presa locală că 60 de persoane au fost duse la audieri, la Poliția Transporturi, 22 dintre acestea având calitatea de suspecți.

Ziarul Replica scrie că opt militari români au fost reținuți și propuși spre arestare.

Marți, 15 noiembrie au avut loc percheziții domiciliare, efectuate de procurorii de la Parchetul Militar, în mai multe localități din Constanța, precum Satu Nou, Siminoc, Medgidia.

Procurorii DIICOT au anunțat, toamna trecută, că au destructurat o grupare care a furat, timp de 5 ani, motorină de la unitatea militară din baza americană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.

Prejudiciul reclamat de SUA se ridică două milioane de dolari, iar plângerea a fost făcută de americani. În total ar fi fost furate 7 tone de combustibil, scrie libertatea.ro

Angajații societăţii care aprovizionau baza cu motorină, descărcau doar o parte din combustibil în rezervoare. Ce rămânea în cisterne, furau, precizau atunci surse din anchetă. Operațiunea era coordonată de liderul unei grupări interlope din județul Constanța.


Populare

Recomandări

Olanda și Suedia susțin aderarea României la Spaţiul Schengen

Ieri, 2 decembrie, Guvernul Suediei a obținut sprijinul Parlamentului...

Un medic stomatolog, fost concurent la emisiunea Chefi la Cuțite, a murit!

Iulian spunea că nu a fost susținut financiar de familie...

Trei oameni la spital, după ce au intrat cu mașina în copac

Trei persoane au ajuns la spital, după ce au...

Bătrân dat dispărut la Malu Mare

Un bărbat de 68 de ani a fost dat...