vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Peste 500 de amenzi și 72 de permise reținute în trafic

Polițiștii vâlceni au acordat în acest weekend 580 de amenzi pe drumurile din județ. Oamenii legii au reținut și 72 de permise de conducere și 26 de certificate de înmatriculare. Nici dosarele penale nu au lipsit, 4 șoferi fiind vizați pentru infracțiuni în trafic.

„Raziile au fost organizate în perioada 11-13 noiembrie a.c., atunci când au fost verificat nu mai puțin de 893 de autovehicule. De asemenea, au fost legitimate 964 de persoane și s-au efectuat 187 de testări de alcool și o testare de substanțe psihoactive.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 580 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 199.470 de lei. Dintre acestea, 191 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru depășiri neregulamentare, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 4 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, 41 pentru abateri ale bicilciștilor 16 pentru abateri ale pietonilor, iar 313 pentru alte nereguli. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, 72 de șoferi au rămas fără permise de conducere. Dintre aceștia, 35 au depășit limita legală de viteză admisă, 9 au efectuat depășiri neregulamentare, 4 nu au acordat priorirtate de trecere vehiculelor sau pietonilor, 6 au consumat băuturi alcoolice la volan, iar ceilalți 18 nu au respectat alte reguli rutiere.

Au fost reținute 26 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Tot în cadrul acțiunilor, polițiștii rutieri au constatat și 4 infracțiuni rutiere, din care 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și una pentru alte abateri” – IPJ Vâlcea.

Politica