vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Exclusiv! Seri tematice, proiecții de filme și petreceri în Grădina de vară Patria

Cinema, teatru al minorităților, spațiu pentru spectacole și chiar pentru serbări pentru copii. Asta poate deveni Grădina de vară a Cinema Patria, după cum a precizat, în exclusivitate pentru „Jurnalul Olteniei”, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei. Aici ar putea fi amenajat un restaurant, dar și o terasă.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, spune că odată făcută igienizarea spațiului s-a descoperit că și interiorul Grădinii de vară este „superb”. Așa că s-a renunțat la ideea inițială de a-l transforma în parcare, după cum ați putut deja citi în „Jurnalul Olteniei”. Spațiul urmează a fi reabilitat pentru a fi redat vieții culturale a Craiovei.

Primarul Olguța Vasilescu intenționează ca aici să funcționeze un restaurant și o terasă. Seara, scena va găzdui seri tematice pentru minorități și nu numai, cu spectacole de muzică și dans, proiecții de filme, teatru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vreau să organizăm seara grecilor sau a macedonenilor, sau a italienilor. Săptămânal câte o temă”, a afirmat Olguța Vasilescu.

Pe lângă proiecte culturale, spațiul va putea găzdui și diverse petreceri.
Ziua, aici, vor putea fi organizate și serbări pentru copii.

Grădina de vară „Patria” din Craiova, care a funcționat ca cinematograf și spațiu pentru spectacole, în perioada 1959 – 2004, locul în care celebra trupă Phoenix a susținut ultimul concert înainte de a fugi din țară, în 1977. De ani buni spațiul, de 1.700 metri pătrați, fusese lăsat în paragină de RADEF.

Reamintim că și Cinema Modern și Craiovița, pe care municipalitatea le-a preluat, la fel ca în cazul Grădinii de vară Patria, de la RADEF, vor fi redate craiovenilor.
„De 10 ani am tot solicitat la RADEF să dea primăriei cinematografele. În urmă cu 5 ani încă le mai puteam salva, acum sunt doar niște ruine și trebuie să găsim soluții de transformare a lor în spații publice. (…)

Cinema Modern va fi, cel mai probabil, transformat în sală de spectacole și transferat în patrimoniul Casei de Cultură Traian Demetrescu. Sala va fi folosită și de Operă sau altă instituție de cultură craioveană pentru că se pretează.

Cu Cinema Craiovița luăm în calcul mai multe scenarii și poate ne vor sugera și cetățenii din cartier ce au cu adevărat nevoie în zonă”, a precizat, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Politica