vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caz grav de malpraxis la un spital județean. 7 medici, acuzați de ucidere din culpă

Mai mulți medici sunt cercetaţi în două dosare privind pacienți internați la Spitalud e Urgenţă Galaţi. Un bărbat a fost mutat între spitale, iar o tânăra a fost diagnosticată greșit. Ambele cazuri s-au întâmplat acum un an.

Este vorba despre o tânără de 21 ani, studentă la Medicină, care a decedat după ce fost diagnosticată greşit, şi de un bărbat de 47 ani, care a fost plimbat între spitale până i s-a agravat pneumonia care i-a grăbit sfârşitul.

În ambele cazuri, Parchetul a deschis dosare penale şi face cercetări pentru ucidere din culpă, scrie stiri.tvr.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mihaela Anghele, o tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Facultatea de Medicină, a ajuns pe 28 octombrie 2021 la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu dureri mari de spate. Acolo, i s-au pus două diagnostice greşite, fiind trimisă acasă de două ori de cadrele medicale. După mai multe drumuri între spital şi domiciliu, când starea ei s-a agravat, a fost internată şi operată. Tânăra a decedat în secţia reanimare a Spitalului de Urgenţă Galaţi în urma unei infecţii generalizate, după ce iniţial diagnosticul medicilor fusese lombosciatică.

Ancheta a fost demarată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei” Galaţi după ce o femeie a reclamat că soţul ei a murit, de penumonie, în unitatea medicală, pentru că nu a fost internat la timp.

Adriana Chirilă, soţia bărbatului în vârstă de 46 de ani care a decedat, a declarat că acesta era vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă şi avea o simplă pneumonie, însă medicii de la Spitalul Judeţean au refuzat să îl trateze la timp, plimbându-l între spitale şi punându-l să aştepte, în curtea spitalului, în frig. Ea a arătat că bărbatul a fost ţinut să aştepte rezultatul testului PCR, afară, în curtea spitalului, în frig, timp de circa 12 ore, deşi avea febră, iar în urma acestei expuneri starea lui s-a agravat considerabil, însă în ziua următoare medicii au început să îl plimbe între spitale, el decedând în dimineaţa celei de-a patra zi după ce s-a prezentat iniţial la unitatea medicală pentru a fi tratat.

Acum, după un an, procurorii au decis ca șapte medici să fie acuzați de ucidere din culpă.

Politica