Caz grav de malpraxis la un spital județean. 7 medici, acuzați de ucidere din culpă

Mai mulți medici sunt cercetaţi în două dosare privind pacienți internați la Spitalud e Urgenţă Galaţi. Un bărbat a fost mutat între spitale, iar o tânăra a fost diagnosticată greșit. Ambele cazuri s-au întâmplat acum un an.

Este vorba despre o tânără de 21 ani, studentă la Medicină, care a decedat după ce fost diagnosticată greşit, şi de un bărbat de 47 ani, care a fost plimbat între spitale până i s-a agravat pneumonia care i-a grăbit sfârşitul.

În ambele cazuri, Parchetul a deschis dosare penale şi face cercetări pentru ucidere din culpă, scrie stiri.tvr.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mihaela Anghele, o tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Facultatea de Medicină, a ajuns pe 28 octombrie 2021 la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu dureri mari de spate. Acolo, i s-au pus două diagnostice greşite, fiind trimisă acasă de două ori de cadrele medicale. După mai multe drumuri între spital şi domiciliu, când starea ei s-a agravat, a fost internată şi operată. Tânăra a decedat în secţia reanimare a Spitalului de Urgenţă Galaţi în urma unei infecţii generalizate, după ce iniţial diagnosticul medicilor fusese lombosciatică.

Ancheta a fost demarată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei” Galaţi după ce o femeie a reclamat că soţul ei a murit, de penumonie, în unitatea medicală, pentru că nu a fost internat la timp.

Adriana Chirilă, soţia bărbatului în vârstă de 46 de ani care a decedat, a declarat că acesta era vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă şi avea o simplă pneumonie, însă medicii de la Spitalul Judeţean au refuzat să îl trateze la timp, plimbându-l între spitale şi punându-l să aştepte, în curtea spitalului, în frig. Ea a arătat că bărbatul a fost ţinut să aştepte rezultatul testului PCR, afară, în curtea spitalului, în frig, timp de circa 12 ore, deşi avea febră, iar în urma acestei expuneri starea lui s-a agravat considerabil, însă în ziua următoare medicii au început să îl plimbe între spitale, el decedând în dimineaţa celei de-a patra zi după ce s-a prezentat iniţial la unitatea medicală pentru a fi tratat.

Acum, după un an, procurorii au decis ca șapte medici să fie acuzați de ucidere din culpă.

Populare

Recomandări

Biletul zilei: cotă 7,5!

Schimbăm un pic strategia și facem un bilet cu...

Scutiri de la taxe pentru mașini electrice și hibride

Severinenii care au mașini electrice ori hibride vor fi...

Copiii îi pot trimite scrisori lui Moş Crăciun prin Poşta Română

Începând de vineri, copiii îi pot trimite scrisori lui...