joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Terapia cu ultrasunete Shockwave IVL, la SCJU Craiova

Dr. Radu Stăvaru: „Nu se pot mândri foarte multe centre din țară”

Medicii de la SCJU Craiova se pot lăuda, de acum, cu un nou device care îi va ajuta în tratarea leziunilor coronariene calcificate. Este vorba despre terapia cu ultrasunete Shockwave IVL. O femeie de 81 de ani a fost prima pacientă în cazul căreia s-a aplicat această metodă, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Cardiologia Interventionala din Craiova detine o noua unelta foarte utila in abordarea leziunilor coronariene calcificate, terapia cu ultrasunete Shockwave IVL. A fost folosita cu succes in cazul unei paciente de 81 ani cu stenoza severa de trunchi comun, la care incercarea de dilatare prin tehnicile conventionale a esuat din cauza calcificarilor. Multumiri tuturor persoanelor implicate in achizitia acestui device cu care nu se pot mandri foarte multe centre din tara. PS: curand urmeaza RotaPRO”, a scris pe Facebook Radu Stăvaru, cardiolog intervenționist la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Shockwave intravascular lithotripsy (Litotripsia intravasculară cu unde de șoc) (IVL) a evoluat ca o nouă modalitate de tratare a arterelor coronare puternic calcificate. IVL presupune utilizarea unui dispozitiv percutanat pentru a produce unde de presiune acustică care au ca rezultat livrarea unei energii suficiente pentru a sparge depozitele de calciu superficiale și profunde.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica