vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Exclusiv/ Olguța Vasilescu vrea o adevărată flotă de autobuze în Craiova, pentru transportul școlar

În mandatul actual, primarul orașului a pus accentul pe renovarea școlilor și a bazelor sportive din unitățile de învățământ ale municipiului. Urmează extinderea transportului școlar, un proiect care ar trebui să fie implementat odată cu sosirea noilor autobuze. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit despre acestea, într-un interviu, în exclusivitate, pentru Jurnalul Olteniei. Primarul a făcut precizări și despre asfaltarea străzilor din oraș, strategia de turism și nu numai, despre care veți putea citi în „Jurnalul Olteniei”, în zilele următoare. Astăzi, despre transport.

Lia Olguța Vasilescu spune că este nevoie de aproximativ 100 de autobuze pentru ca orașul să fie acoperit și în ceea ce privește transportul școlar: „Având în vedere că RAT Craiova va deservi și zona metropolitană, avem nevoie de încă aproximativ 100 de autobuze. Am constatat, când am început proiectul pilot de transport școlar pentru unitățile de învățământ de pe Brâncuși și Principatele Unite, ca sunt extrem de multi copii care vin aici din localitățile învecinate Craiovei. Nici nu îmi închipuiam ca e posibil asa ceva. Cu toate astea, copii ai căror părinți domiciliază la Cârcea sau Malu Mare sunt înscriși în Craiova, ca și cum ar avea rezidența în oraș”, a spus primarul Craiovei.

Autoritățile locale au luat decizia de a extinde transportul public și școlar după ce zonele „BrâncușișiCalul Mort” au fost descongestionate odată cu implementarea primelor patru trasee de transport școlar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acum, autoritățile locale vor să ducă transportul din Craiova la un alt nivel, iar startul acțiunilor solide în această direcție va fi dat odată cu debutul anului 2023. Primarul din Bănie vrea ca municipiul pe care îl conduce să aibă o adevărată flotă de autobuze, pentru că în anii următori ar urma să fie achiziționate încă 62, pe lângă cele ce vor ajunge în luna februarie.

Cu cele patru trasee de transport școlar, am reușit sa descongestionam nu doar zona Brâncuși, ci și zona de la Calul Mort. Atunci am luat decizia sa extindem transportul public și școlar și în zona metropolitană, nu doar cu trasee noi în cartierele craiovene. Dacă o mare parte dintre cei care locuiesc efectiv în localitățile din jurul Craiovei vor folosi autobuzele RAT, nu vom mai avea probleme de trafic. Din această cauză am achiziționat deja 30 de autobuze, pe POR-ul actual, care urmează sa sosească în luna februarie, am depus proiect pe PNRR pentru încă 22 de autobuze electrice și vom depune pe POR-ul viitor pentru încă 40. Treptat, zona metropolitană va beneficia de transportul public al Craiovei, deocamdată urmând sa începem, în 2023, cu localitățile din primul inel: Ișalnița, Malu Mare, Cârcea, Ghercești, Șimnicu de Sus, Breasta”, a mai transmis Lia Olguța Vasilescu.

Implementarea transportului școlar pe raza întregului municipiu nu va fi un aspect benefic doar pentru elevi, chiar dacă tinerii vor fi beneficiarii direcți ai acestei inițiative. Autobuzele din oraș pot fi mult mai libere, lucru ce ar aduce mai multe lucruri pozitive: mai mult spațiu în mijloacele de transport în comun, mai multă siguranță pentru călători, dar și posibilitatea de a mai reduce din trafic.

Politica