joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ApaRegio Gorj a lansat un proiect în valoare de peste 1 miliard de lei

Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj a fost lansat oficial, miercuri, la sediul Instituția Prefectului Județul Gorj. Contractul pentru finanțarea proiectului a fost semnat la data de 23.12.2020, între Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, și APAREGIO GORJ S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării.

Valoarea totală a proiectului este de 1.080.673.346,54 lei, inclusiv TVA, finanțarea nerambursabilă asigurată fiind de 839.103.597,57 lei, echivalentă cu 92% din valoarea totală eligibilă aprobată. Valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului este de 2% din partea unităților administrativ-teritoriale beneficiare, iar APAREGIO GORJ S.A. trebuie să acopere 6% din costurile eligibile.

În cadrul proiectului, se vor realiza, în principal, 25 stații de tratare a apei potabile, 61 km de conducte de aducțiune, 79 km de rețele de distribuție apă potabilă, 3 stații noi de epurare ape uzate, 234 km de rețele de canalizare, 79 stații noi de pompare ape uzate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Gorj, prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății în localități care au peste 50 de locuitori și asigurarea colectării și epurării apelor uzate pentru aglomerările mai mari de 2.000 locuitori echivalenți, în vederea conformării cu cerințele directivelor europene privind calitatea apei destinate consumului uman (Directiva 98/83/CE) și epurarea apelor uzate (Directiva 91/271/EEC). Proiectul presupune investiții majore în modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare la nivelul următoarelor unități teritorial-administrative beneficiare: Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești, Țicleni, Novaci, Tismana, Turceni, Peștișani și Turcinești, investiții care se vor realiza prin intermediul celor 26 contracte de lucrări, 2 contracte de furnizare și 4 contracte de servicii cuprinse în proiect”, informează ApaRegio Gorj.

Politica