sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un bărbat a murit după ce a mâncat crenvurști de pui

Un bărbat în vârstă de 83 de ani a murit după ce a mâncat crenvurști cruzi cu Listeria.

Procuratura locală a deschis o anchetă și pune cazul în legătură cu alte trei decese care au survenit între decembrie 2021 și iunie 2022 în Lombardia, Piemont și Emilia-Romagna din aceelași motiv: listerioza.

Bîtrânul de 83 de ani, din Alessandria, ar fi mâncat crenvurști cruzi de pui și a fost apoi internat la spitalul din oraș, scrie ziare.com. Starea sa de sănătate s-a deteriorat și ca urmare a vârstei înaintate și, la scurt timp, bărbatul a murit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ancheta urmează să stabilească dacă bărbatul a murit din cauza tulpinii St 155, care a provocat deja moartea altor trei persoane.

Ancheta demarată de Ministerul Sănătății din Italia a pus în legătură cazurile clinice și prezența tulpinii Listeria ST 155 în cârnații din carne de pasăre produși de societatea Agricola Tre Valli – IT 04 M CE. Prezența a fost confirmată, de asemenea, prin prelevarea de probe efectuate la fabrica producătorului.

Listeria monocytogenes este o bacterie gram pozitivă care se regăsește frecvent în mediul înconjurător atât la sol, în produsele vegetale, cât și în fecalele animalelor. Acest germen poate provoca o afecțiune infecțioasă denumită listerioză.

Apare în special odată cu transmiterea Listeriei monocytogenes prin intermediul produselor alimentare contaminate cum ar fi laptele insuficient pasteurizat, brânzeturile, carnea insuficient gătită, produse de pescuit, diverse produse alimentare gata pentru consum precum și fructele sau legumele care nu sunt spălate corespunzator înainte de a fi consumate.

Politica