sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amendă de 100.000 lei pentru depozitul ecologic al Doljului

Ce nereguli au constatat comisarii Gărzii de Mediu Dolj

La controlul planificat efectuat în ultima parte a lunii septembrie, comisarii Gărzii de Mediu Dolj au constatat abateri din punct de vedere al desfășurării activității la singurul depozit ecologic din județul Dolj. Este vorba despre groapa de la Mofleni de care se ocupă firma Eco Sud și care a fost și amendată. Controale au mai fost și la un operator din Craiova care fabrică locomotive electrice.

„Așadar, pentru neregulile constatate privind modul de exploatare a activității la depozitul ecologic, a fost aplicată amenda maximă, în cuantum de 100.000 de lei și au fost dispuse măsuri de remediere.

De asemenea, având în vedere condițiile de climă, s-a impus reluarea activității de relocare a deșeurilor din celula 6, în celula activă 7, așa cum prevede autorizația integrată de mediu. Pentru îndeplinirea acestei obligații, a fost alocat un termen scurt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în această perioadă, Garda de Mediu Dolj desfășoară inspecții la operatori cu activități cu impact asupra mediului. În cadrul acestor controale, a fost verificat un operator din Craiova care fabrică locomotive electrice. Pentru neregulile constate pe linie de protecție a mediului, acest operator a fost sancționat cu amenda maximă în valoare de 40.000 de lei”, potrivit unei postări pe Facebook.

Politica