vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Polițiștii doljeni, campionii României la fotbal

Echipa IPA – Regiunea 1 Dolj, formată din poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a cucerit titlul de Campioană Natională la Turneul Naţional de Fotbal – CUPA IPA 2022.

Turneul Naţional de Fotbal CUPA IPA 2022, s-a desfășurat în perioada 29.09 – 02.10.2022, la Târgu Mureş, și a reunit 37 de echipe de fotbal din toata ţara, toate având acelaşi ţel: cucerirea titlului de Campioană Naţională.

Competiţia a fost organizată de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor (IPA) – Secţia Română, în parteneriat şi sub egida Federaţiei Române de Fotbal, eveniment ce s-a desfăşurat pe bazele sportive din municipiul Târgu Mureş. Turneul a beneficiat de o organizare impecabilă, arbitraj profesionist şi condiţii foarte bune, asigurate de gazdele mureşene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toţi participanţii la competitie sunt membrii IPA şi provin de la toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, poliţişti, jandarmi sau pompieri, la care se adaugă colegii de la Poliţia Penitenciară, mulţi dintre ei cu trecut de sportivi de performanţă, astfel încat ambiţia şi determinarea au fost la cote maxime.

Pe baza rezultatelor de la competiţiile anterioare, echipa poliţiştilor doljeni a fost desemnată cap de serie şi a fost repartizată în grupă cu echipele din Argeş, Constanţa, Maramureş şi Galaţi, grupă câstigată cu maxim de puncte. Optimile de finală au adus în faţa colegilor noştri poliţiştii de la Bistriţa-Năsăud, pe care i-au învins cu scorul de 11 – 3, iar în sferturile de finală pe cei din Alba, scor final 4 – 1.

Cele mai grele meciuri, în mod firesc, au fost cele din semifinale şi finala. Semifinala a fost câştigată după un meci dificil cu poliţiştii de la penitenciarele din judeţul Cluj, scor 2 – 0, iar în finală, poliţiştii doljeni au trecut de pompierii judeţului Covasna, scor 4 – 2.

Titlul de Campioană Naţională, cucerit de echipa IPA – Regiunea 1 Dolj, la competiţia din Târgu Mureş, aduce polițiștilor doljen o mare onoare, dar şi o responsabilitate pe masură, întrucât, până la urmatorul Turneu Naţional din anul 2023, echipa doljeană urmează să reprezinte Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor (IPA) – Secţia Română la toate competiţiile internaţionale la care IPA România va fi invitată să participe.

Politica