vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Spitalul Județean de Urgență are un nou computer tomograf

Un nou Sistem de computer tomografie (CT), echipament de ultima generatie, producție a anului 2022, a ajuns la sfârșitul săptămânii trecute, la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, aparatura fiind achiziționată în cadrul unui proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Sistemul CT are adresabilitate atât pentru pacienții adulți și pediatrici, cât și pentru pacienții cu un grad ridicat de obezitate. Sistemul dispune de tehnologia prin inteligență artificială care îmbunătățește confortul pacientului, fluxul de lucru și calitatea actului medical.

De asemenea, sistemul este echipat cu software-uri avansate de post-procesare pentru diverse patologii, cum ar fi: analiza neurologică, analiza oncologică, angiografie cu ș fără substracție de os, analiza pulmonară, analiza hepatică etc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Sistem de computer tomografie a fost depozitat și va fi pus în funcțiune în câteva luni, în clădirea nouă a Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Unitatea este construită în cadrul proiectului “Extindere şi dotare a Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin”, implementat de Consiliul Județean Mehedinți.

Mă bucur că în paralele cu eforturile noastre de a gestiona proiectele de reabilitare a infrastructurii de sănătate, se achiziționează și aparatura pentru care, de asemenea, am depus proiecte pentru finanțare cu fonduri europene. Sunt demersuri pe care le-am făcut în paralel, tocmai ca la finalul lucrărilor de la nivelul clădirilor, și aparatura să fie performantă pentru un act medical de calitate. Sănătate tuturor!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica