joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Balș. Plângere penală pentru reabilitarea termică a Spitalului

Proiectul privind reabilitarea termică pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice la Spitalul Balş ar putea ajunge pe masa procurorilor. Potrivit gazetanoua.ro, firma executantă a încasat mai multe sume de bani pentru lucrări pe care nu le-a făcut.

Recent, primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, a declarat că inclusiv constructorul admite că a încasat fonduri pentru lucrări neexecutate, potrivit documentelor depuse. Plăţile au fost făcute pe vremea fostului primar.

„La Spitalul Balş, ne chinuim, tragem ca de o pisică moartă de un proiect finanţat cu fonduri europene de creştere a eficienţei energetice. Nu s-a făcut recepţia nici acum. Se va face în următoarea săptămână, dar din ce am înţeles de la dirigintele de şantier, presupun că se va respinge recepţia pentru că lucrările sunt neconforme. Chiar şi constructorul recunoaşte că a încasat sume de bani pentru lucrări pe care nu le-a executat, prin hârtiile pe care le-a făcut. Acum, nu ştiu dacă şi-a dat seama că recunoaşte treaba asta, dar este o altă discuţie. Ideea este că fiecare greşeală, fiecare aspect care dă senzaţia că a depăşit limita subţire între legal şi ilegal va fi adus la cunoştinţă organelor abilitate, mai ales că vorbim de fonduri europene. Există deja şi o plângere penală”, a declarat Rotea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul Reabilitare termică pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice este finanţat prin POR 2014-2020. Lucrările au început în anul 2017, când primar era liberalul Mădălin Teodosescu, valoarea proiectului ridicându-se la peste 3,3 milioane lei.

Politica