Un militar de 22 de ani, găsit împușcat în cap

Un maistru militar în vârstă de 22 de ani a fost găsit împuşcat în cap într-o unitate militară. Cadavrul tânărului a fost descoperit de colegi chiar în biroul în care acesta îşi desfăşura activitatea. Până la acest moment, oamenii legii nu au putut să spună dacă este vorba de o sinucidere, accident sau omor.

Tânărul, originar din Botoşani și care făcea parte din cadrul unei unități a Brigăzii 8 ROT Focșani, trecuse cu bine testările psihologice, scrie digi24.ro

Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul şi dacă a fost vorba de sinucidere, accident sau omor.

„Maistrul militar cls.IV Dănilă Andrei, din cadrul UM 01471 Focșani, a decedat sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 20.00, în urma unei răni prin împușcare.  Conform procedurilor, a fost apelat serviciul de urgență 112 dar, din păcate, militarul nu a mai putut fi salvat. 

Militarul nu se afla în serviciul de zi pe unitate, iar din primele date a rezultat faptul că decesul a survenit în urma unei sinucideri.  Evenimentul este cercetat de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie, condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului. Militarul în vârstă de 22 de ani era necăsătorit, fiind angajat al M.Ap.N. din iulie 2020 și nu a participat la misiuni în teatrele de operații. La ultima testare psihologică susținută în luna august 2020 și cu o valabilitate de 3 ani, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.  Conducerea Unității Militare 01471 transmite sincere condoleanțe și este alături de familia greu încercată a militarului decedat. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se precizează în comunicatul Brigăzii 8 ROT Focșani. 

Populare

Recomandări

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...