Un militar de 22 de ani, găsit împușcat în cap

Un maistru militar în vârstă de 22 de ani a fost găsit împuşcat în cap într-o unitate militară. Cadavrul tânărului a fost descoperit de colegi chiar în biroul în care acesta îşi desfăşura activitatea. Până la acest moment, oamenii legii nu au putut să spună dacă este vorba de o sinucidere, accident sau omor.

Tânărul, originar din Botoşani și care făcea parte din cadrul unei unități a Brigăzii 8 ROT Focșani, trecuse cu bine testările psihologice, scrie digi24.ro

Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul şi dacă a fost vorba de sinucidere, accident sau omor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Maistrul militar cls.IV Dănilă Andrei, din cadrul UM 01471 Focșani, a decedat sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 20.00, în urma unei răni prin împușcare.  Conform procedurilor, a fost apelat serviciul de urgență 112 dar, din păcate, militarul nu a mai putut fi salvat. 

Militarul nu se afla în serviciul de zi pe unitate, iar din primele date a rezultat faptul că decesul a survenit în urma unei sinucideri.  Evenimentul este cercetat de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie, condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului. Militarul în vârstă de 22 de ani era necăsătorit, fiind angajat al M.Ap.N. din iulie 2020 și nu a participat la misiuni în teatrele de operații. La ultima testare psihologică susținută în luna august 2020 și cu o valabilitate de 3 ani, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.  Conducerea Unității Militare 01471 transmite sincere condoleanțe și este alături de familia greu încercată a militarului decedat. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se precizează în comunicatul Brigăzii 8 ROT Focșani. 

Populare

Recomandări

Craiovean dispărut de la domiciliu, căutat de polițiști

Polițiștii doljeni caută un bărbat în vârstă de 62...

Autotursime sparte, în curtea SJU Slatina

Două autoturisme au fost sparte, luni noaptea, în curtea...

Zeci de șoferi gorjeni au rămas fără permis auto

Poliţiştii gorjeni au acţionat, în ultimele 24 de ore,...