9 trenuri CFR, scoase temporar din circulație

Protecția Consumatorilor a scos temporar din circulație 9 trenuri după ce a verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu şi, implicit, drepturile consumatorilor, la SNTFC CFR Călători SA.

Potrivit unui comunicat al ANPC, comisarii au controlat garniturile de tren de la Revizie Vagoane Bucureşti Basarab şi Revizie Vagoane Bucureşti Griviţa.

Foto: Horia Constantinescu/ Facebook

„Se termină o săptămână, nu fără peripeţii. Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm, ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfăşurat o acţiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. O găletuşă, o cârpă murdară şi multă indolenţă. S-au aplicat sancţiuni şi sper ca acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii. Covid-ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls”, a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, citat de Agerpres.

Foto: Horia Constantinescu/ Facebook

În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 30.000 lei şi au dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării de servicii pentru nouă garnituri de tren, până la remedierea deficienţelor.

Foto: Horia Constantinescu/ Facebook

Dintre cele mai importante abateri: podelele din linoleum murdare, nemăturate, mobilierul specific vagoanelor neigienizat şi deteriorat (scaune din pluş murdare/pătate; cu tetiere şi cotiere rupte; coşurile de gunoi din vagoane pline de gunoi (în cazul în care erau golite, nu erau igienizate şi prezentau un strat gros de reziduuri vechi); grilele instalaţiilor de aer condiţionat neigienizate, cu depuneri de praf; grupuri sanitare dotate cu vase de wc şi lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzător; lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ştergere/uscare a mâinilor, lipsa săpunului lichid.

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA  12.12 – 18.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 12.12 – 18.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...