vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum plănuiește Primăria Craiova să reducă pericolul din autobuzele RAT

Cosmin Teodorescu, unul dintre consilierii locali ai Craiovei, a ridicat o problemă destul de serioasă în cadrul ședinței de joi. Acesta a întrebat dacă Primăria ar putea găsi o soluție pentru ca pericolele la care sunt supuși copiii în autobuzele RAT să fie diminuate. Totodată, consilierul a sugerat ca Poliția Locală să își extindă puțin aria către transportul în comun, pe care îl folosesc fel și fel de indivizi periculoși.

Am primit semnalări de la părinți, că în autobuze circulă tot felul de persoane dubioase, care într-un fel sau altul se leagă de copiii care circulă. Chiar cineva mi-a solicitat, dacă se poate ca cei de la poliția locală să fie mai prezenți în aceste autobuze, să prevină aceste lucruri. Se poate verifica și la Poliția națională faptul că sunt câteva sesizări în acest sens și ar fi bine să facem ceva. Părinții încep să fugă de transportul în comun”, a spus Cosmin Teodorescu.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, nu a făcut nici cea mai mică referire la Poliția Locală sau la cum ar putea să contribuie agenții plătiți din banii craiovenilor la siguranța cetățenilor. În schimb, edilul a vorbit despre autobuzele pe care le așteaptă la începutul anului viitor, urmând ca în Bănie să fie dezvoltat transportul școlar. Copiii au nevoie de protecție, dar dacă aceștia vor urca în autobuze diferite nu înseamnă că indivizii periculoși nu vor pune în pericol siguranța altor locuitori ai orașului, indiferent dacă e vorba de femei, bărbați, tineri sau bătrâni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din această cauză ne dorim foarte mult ca de anul viitor, din februarie, când avem toate autobuzele care vor veni noi și când vom avea și tramvaie, să putem să extindem transportul școlar. Deci avem în plan lucrurile astea, dar le facem în momentul în care avem și infrastructura pusă la punct. Am făcut licitația, s-a terminat de doi ani de zile licitația. Acum, așteptăm să ne livreze autobuzele, în termenul care este convenit în contract. În luna februarie, credem că vom avea toate autobuzele noi care vor veni la Craiova, plus cele 17 tramvaie”, a fost răspunsul primarului.

În luna mai, o femeie a scris pe Facebook tot ce a pățit fiica sa în timp ce se întorcea de la școală, într-un autobuz din Craiova. Atunci, un individ s-ar fi așezat lângă minoră, i-a pus fel și fel de întrebări, apoi a început să îi sărute mâinile, după cum povestea femeia. Bărbatul respectiv este cunoscut de craiovenii care circulă zilnic în mijloacele de transport în comun. Acesta are obiceiul de a face scandal în autobuze și de a intimida călătorii. Chiar dacă poliția a fost sesizată la acea vreme, individul circulă și în prezent cu autobuzele din Bănie.

Politica