miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Nu mai sunt garouri. Cereți soțiilor să vă trimită tampoane!”

Într-un centru de înrolare din orașul Ielan, oblastul Volgograd, sud-estul Rusiei, ofițerul le transmite recruților că nu vor primi decât uniformă și armă, așa că trebuie să-și cumpere alte materiale necesare sau să le ceară de acasă, arată un videoclip publicat de un canal de Telegram, preluat și tradus de publicația Heute.

În cazarma din Ielan, comandantul responsabil, o femeie, le dă noilor recruți mobilizați din orașul Asbest, sfaturi pentru „supraviețuirea” în barăcile slab neîncălzite.

„Veți dormi acolo unde trebuie să dormiți!”, explică, dur, femeia și îi sfătuiește să bărbați să-și aducă saci de dormit și covorașe termoizolante.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Deci nu primim nimic?”, întreabă un soldat confuz, iar superiorul țipă: „Trebuie să-l cumpărați singuri, băieți! Armata vă va pune la dispoziție doar uniforme și arme, nimic altceva”.

Același lucru este valabil și pentru medicamente, scrie libertatea.ro „Nu am garouri pentru toată lumea”, afirmă ofițerul. Unul dintre bărbați spune că nu mai este nimic disponibil în farmaciile din jur. Soluția: „Cereți rudelor să vă trimită garouri! Se găsesc în truse de prim-ajutor auto!”.

Însă comandantul mai are un sfat: „Să nu râdeți! Cereți soțiilor și prietenelor tampoane menstruale. Cele mai ieftine sunt foarte bune!”. Acest lucru declanșează iritare în rândul rezerviștilor: „De ce ar trebui să se avem tampoane?”.

Femeia îi luminează imediat: „În cazul unei răni prin împușcătură, îl aplici direct în rană. Tamponul se umflă și închide rana. Știu asta încă din războiul cecen”.

Foto: captură video



Politica