Crește valoarea indemnizației de șomaj

Legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an a fost promulgată. Acesta urmează să fie egal cu valoarea indicatorului social de referinţă.

„Cuantumul indemnizaţiei de şomaj este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, şi este egal cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an”, prevede actul normativ.

În legea în vigoare, cuantumul acestei indemnizaţii este 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, scrie digi24.ro Indicatorul social de referință este valoarea după care se calculează prestațiile sociale, de la venitul minim garantat la alocația pentru copii. Acesta este actualizat anual cu rata inflației.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru 2022, indicatorul social de referință este de 525,5 lei.

Tot joi, şeful statului a promulgat legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 164/2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Populare

Recomandări

VIDEO/ Peste 100 de kilograme de ciuperci, confiscate de poliţişti

Peste 100 de kilograme de ciuperci au fost confiscate,...

Copii amenințați cu un pistol de jucărie, pe stradă

Un tânăr de 30 de ani, din Severin, a...

Oltean găsit spânzurat într-o anexă din gospodărie

Un bărbat în vârstă de 48 de ani,...

Voleibalistul Carlos Paez a semnat cu SCM Craiova

Carlos Paez se alătură echipei de volei masculin SCM...