joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANPC a închis temporar 14 magazine Auchan și a dat amenzi de 750.000 de lei

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat o serie de controale în ultima luna, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în magazinele lanțului de hipermarketuri Auchan, la nivelul întregii țări, arată Autoritatea într-un comunicat.

Au fost controlate 50 de magazine, iar, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni:

  -93 amenzi contravenționale, în valoare totală de 750.000 lei

Policlinica Buna Vestire Craiova

– 11 avertismente

–oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valore de aproximativ 42.000 lei

-oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 14 de unități.

Printre neregulile constatate se numără comercializarea unor produse expirate, a unor legume și fructe depreciate calitativ, cu mucegai, utilizarea unor ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate, cu grăsime din abundență, folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar și deficiențe de etichetare a produselor alimentare. De asemenea, au fost depistate nereguli privitoare la nerespectarea regimului promoțiilor, neafișarea prețurilor unor produse sau existența unor neconcordante între prețul produsului la raft față de cel de la casa de marcat.

„Am fost acuzați că facem prea multe controale dedicate unor lanțuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteți respectați. Din România nu trebuie doar luați bani, mai trebuie și investit! Trebuie făcută curățenie, ca de Paști, ca și cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi. Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că așa stau lucrurile”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, potrivit economica.net

Foto: Facebook/ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Politica